Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Újabb hárommilliót költ saját erőből fejlesztésre a kapuvári kórház

A város költségvetéséről, az Ipari Park Kft. feladatkörének bővítéséről és többek közt kórházi fejlesztésről döntött a kapuvári képviselő-testület utolsó ülésén.

Hétfő délután a Sedes Sapientiae pályázat győzteseinek kihirdetésével, majd a gazdasági és humánprogram tárgyalásával kezdődött meg a kapuvári képviselő-testület utolsó, rendes ülése. Az október 3-i önkormányzati választásokat követő új testület felállásáig a jelenlegi képviselők viszik az ügyeket, ám ülést már nem tartanak.

A gazdasági és humánprogram tárgyalása kapcsán Hámori György polgármester kijelentette, a város 2007 óta nem vett fel folyószámlahitelt és vélhetően ez a tendencia ebben az évben is kitart. Hozzátette: mindemellett az egymilliárdos kötvény is rendelkezésére áll a városnak.

A napirenddel kapcsolatban Horváth Ferenc képviselő kijelentette, a válság ellenére Kapuvár kiegyensúlyozott gazdálkodást folytat.

A következőkben egy sikeres pályázat megvalósulását tárgyalták a képviselők, a Sors-Társ Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ hatvanmilliós támogatásához még 35 millió forintot tett a helyi költségvetés, ám egy hiánypótló intézményt kapott a város és környéke.

A búcsúzó kapuvári testület: A képviselők ülést már nem tartanak.
A búcsúzó kapuvári testület: A képviselők ülést már nem tartanak.

Borsodi Tamás címzetes főjegyző nyilatkozott az önkormányzati választások előkészületeiről, elmondta: a felkészülés zökkenőmentes. A választást megelőző nap és a választás napján okmányirodai ügyeletet tartanak az esetleges hiányosságok kiküszöbölése érdekében. A napirendhez Hámori György polgármester annyit még hozzátett, a választókerületek megváltozása miatt egyes szavazóhelyiségek más helyszínre kerültek, ám a városháza többek közt a házhelyi szavazók szállítását busszal biztosítja, mely október 3-án egész nap a házhelyi rendelő elől indul a szavazni akarókkal.

A testület tárgyalta a Kapuvári Ipari Park Kft. átalakítását. Az önkormányzati tulajdonú cég élére határozatlan időre Németh D. Lászlót választotta a testület. A céget holdinggá szervezik, melybe első körben októbertől meglévő feladatai mellé a helyi parkolóüzemeltetést, valamint a rábaközi rádiót szervezték be. A január elejétől induló városi holding feladatköre a későbbiekben tovább bővül.

A képviselők tárgyalták a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) pedagógiai programját, eszerint az iskola első négy osztályában is osztályzatokkal értékelnek a pedagógusok már ez év végén.

Az ülésen szó volt a városi és környéki kerékpárút-hálózat 2,5 millió eurós fejlesztési pályázatáról, melynek közbeszerzési eljárásairól döntöttek a képviselők. Testületi döntés született a helyi kórház saját erős beruházásáról, melynek keretében az intézmény fűtésrendszerét bővítik, hárommillió forintot költ rá az intézmény.

A testületi ülés zárszavában Hámori György polgármester megköszönte a képviselők négyéves munkáját, ahogy hangsúlyozta, ilyen testületet kíván minden polgármesternek. – Úgy vélem, párthovatartozástól függetlenül, elsősorban és mindenekfelett a város érdekeit tartották szem előtt képviselőtársaim a lejáró ciklusban – jelentette ki a város polgármestere.

Az októberi választáson a jelenlegi testületből nem jelölteti magát Magyar Attila, dr. Pintér Gábor, Fábián Imre, Boross János és dr. Horváth Ferenc sem. Utóbbi képviselő immár két évtizede tagja a kapuvári testületnek, emellett 16 évig a megyei testület munkáját is erősítette. – Úgy vélem, személy szerint az első 12 évet tartom a legeredményesebbnek a munkámban, hiszen ekkor egyénileg jutottam be a testületbe – jelentette ki a távozó képviselő, aki 12 éven át az oktatási és kulturális bizottságot is vezette. Dr. Horváth Ferenc az utolsó két ciklusban listás képviselőként jutott be a testületbe, ám véleménye szerint az első ciklusok voltak a harcosabbak. – Azt azonban ki kell jelentenem, hogy a város szempontjából pontosan az utóbbi ciklust tartom a legeredményesebbnek – mondta a képviselő. Saját elhatározásából vonul ki a politikából, ahogy portálunknak elmondta, a további éveket a Duna mellett olvasással és kertészkedéssel tölti. – Újabb unokákat várunk, ezt követően több időt tölthetek a család körében is – mondta búcsúzóul dr. Horváth Ferenc.

Olvasóink írták

  • 2. gabika86 2010. szeptember 24. 15:48
    „Az átadandó új létesítmények remélhetőleg sok pénzt hoznak, melyből újra meg lehet nyitni a sürgősségi ambulanciát és a gyerekosztályt is, megfelelő állapotban.
    Ezek után sorban állhat a többi kórház és a minisztérium is, hogy kiny****hassa...”
  • 1. nemjani 2010. szeptember 22. 19:09
    „Sok mindent lehet mondani az elmúlt 4 évre, lehetne róla vitatkozni, fórumozni, de én csak kettőt szeretnék kiemelni:1. Kapuváron elindult valami (ami elindulhatott volna már sokkal előbb is - nem igy történt: lelke rajta). Jó az irány. 2. Kapuvár nem süllyedt le a pártpolitika mocsarába. A városvezetők (1-2 kivétellel) megértették, és betartották/betartatták, hogy első a város, a második is, aztán jön valahol a párt (és csak azután a magánérdek: 1-2 kivétellel - mondom!). Tudom, hogy nem mindig volt egyszerű ezt szem előtt tartani és tartatni. Ehhez gratulálok! Mert így lesz Kapuvár a régió központja, húzó lova. Higgyetek benne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskefej a síron - kegyeletsértés Kisfaludon

Egy levágott kecskefejet találtak egy kisfaludi síron. Kegyeletsértés miatt feljelentést tett a család. Tovább olvasom