Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Új szárnnyal bővítik a kerékpároscentrumot

A kapuvári képviselő-testület – a Jobbik ellenszavazatával – elfogadta a jövő évi költségvetés koncepcióját. Beszámolt működéséről a Kapukom kft. ügyvezetője és a kórház főigazgatója. A városháza bérbe adta a mozi épületét.

Közmeghallgatással, a város pénzügyi helyzetének beszámolójával kezdődött hétfőn a kapuvári önkormányzat képviselő-testületi ülése. A teremben azonban csak a szokásos létszám hallgatta Hámori György polgármester tájékoztatóját, pedig a közmeghallgatáson a lakosok kérdezhették volna a képviselőket. Most azonban ezzel a lehetőséggel csak egy helybéli élt, aki az intézményi finanszírozásra és többek közt a kerékpároscentrum helyzetére kérdezett rá. A polgármester válaszában elmondta, idén a normatívákon felül a város 296 millió forintot adott az intézményeknek (tavaly 300 milliót) a befolyó adókból. Elhangzott az is, hogy a város 2010-ben 33 millió forintot fordított az utak felújítására.

A költségvetéssel kapcsolatban Hámori György kijelentette: várhatóan ezt az évet is folyószámlahitel nélkül fejezi be Kapuvár. – A körülményekhez képest jó évet zárunk és még a közvilágítást sem kellett kikapcsolni – utalt Esztergom helyzetére a polgármester, aki a kerékpároscentrummal kapcsolatban elmondta, hogy az épület pályázatban vállalt üzemeltetési ideje lejárt, a napokban folyik a leltár. – Az objektum eredeti funkcióit szeretnénk megtartani, de már gondolkodunk a centrum bővítésén, hiszen szálláshelyekre nagy szükség van a városban.

A plénum tárgyalta a jövő évi költségvetés koncepcióját is, melyben a futó nagyprojektek zárását és a városrehabilitációs pályázat munkálatainak befejezését jelölték meg fő célként. Ezt – a Jobbik tartózkodása mellett – elfogadta a testület.

A tervekben szerepel még a 85-ös főút északi és déli oldalán futó kerékpárutak összekötése is. Csákány Annamária (Jobbik) képviselő felvetette, az egykori szolgabíróság épületét ne értékesítse a város, ám a polgármester válaszában hangsúlyozta, hogy ez utóbbi nem érdeke a hivatalnak, ám az esetlegesen érdeklődő befektető igényeihez igazodhat a testület.

A Hany Istók Kerékpáros Centrum eredeti funkcióit szeretnék megtartani, de már gondolkodnak a bővítésén.
A Hany Istók Kerékpáros Centrum eredeti funkcióit szeretnék megtartani, de már gondolkodnak a bővítésén.


A városi lakáskoncepciót is tárgyalta a testület. Elhangzott: jelenleg 64, zömében sürgősen felújítandó lakás van a város tulajdonában. Puhl Imre (Fidesz) szerint ekkora állománnyal nem lehet rendesen gazdálkodni, melyhez Kóczán Zoltán (Fidesz) hozzátette, mind a felújításra, mind az esetleges további vásárlásra forrásokat kell találni. Ezt követően Németh László, a Kapukom kft. ügyvezetője tájékoztatta a testületet a tíz dolgozót foglalkoztató önkormányzati cég munkájáról. Szó volt a napokban induló mobilparkolásról és a balatonakali táborról is, melynek fejlesztésére eddig 2,3 millió forintot költött a cég, további 750 ezer forintos felújítást megelőzően. A vállalatnál Kóczán Zoltán további tőkeinjekciót sem tart kizártnak. A város a Kapukomnak bérbe adta a Petőfi mozit további hasznosításra.

Dr. Benedek Zoltán, a helyi kórház főigazgatója tartott beszámolót „kakukktojás" intézménye működéséről (a Lumniczer-kórháznak az országos egészségügyi rendszerben betöltött szerepét nevezte így legutóbb a polgármester). A várólisták csökkentéséről a főigazgató biztosította a testületet, valamint elmondta, az esetleges aktív ellátás visszaszerzése érdekében az „A" épület felújításánál már ennek szellemében alakították ki a rendelőket.

Olvasóink írták

  • 2. alekínyó 2011. december 01. 14:18
    „Megkérném Kóczán Zoltán urat, hogy a tőkeinjekciót csak és kizárólag a saját bankszámlájáról tervezze, ne pedig az általunk befizetett különböző adók összegéből!!!
    Ha már létrehozták a Kapukom Kft-t, akkor az tartsa el magát és az embereit a saját bevételeiből!”
  • 1. eceteshal 2011. november 30. 22:54
    „T.Polgármester ur! Hamár kevés a szállás,mi a helyzet a volt Hanság szállóval?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok állást keresőknek

Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Szt. István király u. 2., tel.: 96/242-688). Tovább olvasom