Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Új fizetős parkolók

Jövőre több fizető-parkolóhely áll az autósok rendelkezésére Csornán. Többek között erről is döntött ez évi utolsó rendes ülésén a helyi képviselő-testület.
A fizető-parkolóhelyek létesítéséről, valamint üzemeltetésének szabályozásáról szóló rendeletét módosította legutóbbi ülésén Csorna önkormányzata. Gyopáros Alpár alpolgármester szerint ennek az az oka, hogy 2003. január elseje óta nem történt változás a fizetőparkolók díjtételében.

Lényeges változás, hogy a rendelet hatálya alól kivonták a Kossuth Lajos utca Eötvös–Soproni utcák közötti szakaszán a vidéki buszpályaudvar melletti tizenhárom parkolóhelyet. Ezzel szemben más területeket „bevontak" a fizetésbe. Például a művelődési központ melletti részen tizenöt parkolóhelyet, az Árpád utcában a zeneiskola és a volt ruhagyár előtti szakaszon tizenhárom, az Erzsébet királyné utcában az eddigiek folytatásaként az Ifjúsági lakótelepig nyolc, az Ifjúsági lakótelepen húsz, az Arany János utcában az Ifjúsági lakótelep–Mártírok tere közti szakaszon tizenkét parkolót.

Változnak a díjtételek is: személygépkocsi, lakókocsi, utánfutó esetén január elsejétől az addigi 120 helyett 140 forintot kell fizetni óránként. Motorkerékpár után 60 helyett 80, autóbuszért, tehergépkocsiért 350 helyett 500 forint lesz a taksa. A rendszámhoz kötött bérlet havonta 2900, az átruházható 4300 forint. A kedvezményes havibérlet 400 forint lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségterv három helyen

A megyében három település egészségtervének megvalósítását támogatja idén az Egészségügyi… Tovább olvasom