Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Új burkolat kell a kapuvári kerékpárútra

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott: a városháza csak teljes javítás után veszi át az új, de máris megrepedezett kerékpárutat.

Hétfő délután tartotta rendes ülését a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete. Itt Horváthné Tompos Andrea, a kapuvári kórház munkatársa és a Sedes Sapientiae-ösztöndíjasok köszöntése után Nyári László a helyi és környékbeli cigányság helyzetéről tartott tájékoztatót. A napirendhez Puhl Imre bizottsági elnök fűzött kommentárt. Mint mondta, a feladat komplex és nem is feltétlenül kapuvári kérdés.

– Elsősorban a munka és a tanulás révén törhetnek ki a környékbeli cigány családok a mélyszegénységből, erről néhány család esetében meg is győződhetnek – mondta a képviselő. Hangsúlyozta, legyen az bármilyen munka, akár lomtalanítás is. A képviselő azonban hozzátette, az sem megengedhető azonban, hogy a város egyes helyein a kisebbség terrorizálja a többséget, akár a lomtalanítás kísérőjelenségeivel is. – Sajnos a cigányság értékelhető hagyományai is kihalóban vannak a környéken, erről is szólt a beszámoló – tette hozzá Puhl Imre (a témára egy későbbi lapszámunkban visszatérünk).

Horváthné Tompos Andreának a város polgármestere gratulált a Kapuvárnál, a győri kosarasokkal történt balesetnél nyújtott segítségéért.
Horváthné Tompos Andreának a város polgármestere gratulált a Kapuvárnál, a győri kosarasokkal történt balesetnél nyújtott segítségéért.

A testület tárgyalta a város gazdasági és humánprogramjának teljesülését is, melyről Kóczán Zoltán bizottsági elnök hangsúlyozta, a megvalósult beruházások alátámasztják a program irányelveit.
A testületi ülésen elhangzott, a magas talajterhelési díj ellenére még 250 háztartás nincs rákötve a kapuvári vízközművekre.

Az ülés végén a napirendek után az egyik képviselő a nemrég elkészült, ám azóta javított kerékpárutak helyzetére kérdezett rá. – Addig nem vesszük át hivatalosan a kerékpárutat a kivitelezőtől, amíg a kijavított süllyedések és repedések után a teljes felületre nem húznak új, egységes borítást – mondta válaszában a kapuvári polgármester.

A Sedes Sapientiae ösztöndíjpályázat idei díjazottjai: középfokú oktatási intézményben tanulók: Nagy Petra, Szakály Gréta, Lukácsi Rebeka, Kurcsics Máté és Lukácsi Viktória. A felsőoktatásban tanulók: Szakály Balázs, Dukai Flóra és Polgár Lívia. 

Olvasóink írták

  • 1. bringaval 2013. október 02. 16:12
    „"Addig nem vesszük át hivatalosan a kerékpárutat a kivitelezőtől, amíg a kijavított süllyedések és repedések után a teljes felületre nem húznak új, egységes borítást "
    Megint csak borítás, burkolat.
    Az az út hosszában kettérepedt, ott aligha csak a burkolatnak van baja, annak az útnak a földmunkái, az alapja és persze a burkolata sincs tökéletes állapotban. Kis aszfaltkencefice csak palástolja a rossz építést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldre is kitelepülne a Provertha

Tovább olvasom