Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Továbbra is keresik a csornai Margit Kórház igazgatóját

Csorna - A Margit Kórházzal, a városi zöldterületek gondozásával kapcsolatos ügyekben döntött a csornai képviselő-testület hétfői ülésén. Szó volt a termálfürdőről is.


Újabb pályázattal keresi a csornai önkormányzat a Margit Kórház igazgatóját. Az intézmény fűtésrendszerét korszerűsítik és a foglalkoztatásialap-pályázatot is kiírják újra. A város képviselő-testülete döntött így tegnapi ülésén.

Elsőként a polgármester kistérségi társulásban végzett munkájáról szóló beszámolót fogadták el a képviselők. Megszavazták a zöldterületek gondozását végző vállalkozók ellenőrzésével foglalkozó tájékoztatót is. Megállapították az önkormányzati oktatási-nevelési intézmények csoport- és osztálylétszámait, és tudomásul vették a közalapítványok működésével kapcsolatos jelentéseket. Néhány ingatlant kivettek a helyi védettséget garantáló rendelet hatálya alól. Tájékoztatta munkájáról a testületet a kórház önkormányzati biztosa is. Döntöttek arról, hogy az intézmény fűtéskorszerűsítését a városi tulajdonban lévő Csornahő kft.-re bízzák.

Szó volt a foglalkoztatásialap-pályázat újbóli kiírásáról. Kiss Ottó (Fidesz) képviselő arra kérte a polgármesteri hivatal dolgozóit, hogy az érintett vállalkozókat bővebben tájékoztassák a lehetőségről. A plénum hozzájárult, hogy a Városi Művelődési Központban tervezett beruházás pályázatához 44 millió 500 ezer forintos önrészt biztosít.

Napirenden kívül Abdai Imre (SZDSZ) a csornai termállal kapcsolatban tett fel kérdést. Válaszában Turi György polgármester elmondta: a kertészet új tulajdonosával már tárgyaltak a fürdő esetleges üzemeltetéséről. A Kerti Park Kft. vezetőivel azonban nem tudták felvenni a kapcsolatot, ezért a társaság szándékait nem ismerik.

Horváth János Zoltánné (MSZP) a belvárosi zöldterületek gondozóját kiválasztó eljárás miatt a közbeszerzéseket vizsgáló szervezethez fordul. Az önkormányzat által felállított bizottság meghívásos pályázat mellett döntött a feladat kiadásáról. Az eljárást azonban eredménytelennek nyilvánították, Horváthné szerint jogtalanul, ezért lép tovább.

A hétfői testületi ülés közmeghallgatásán mondhatták el javaslataikat, észrevételeiket a csornaiak a várossal kapcsolatban. Az itt felvetettekre, illetve az ülés további döntéseire visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágább a parkolás

Kapuvár - Drágább lesz a parkolás és csökken a városháza hitelkerete. Módosítják a város rendezési… Tovább olvasom