Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Több mint a felére csökkent a hiány

Kapuvár - Egy év alatt több mint felére csökkent a kapuvári kórház hiánya. A járóbeteg-ellátásban még vannak problémák, ám nőtt a betegek száma. Semmelweis-napon jutalmaztak a kórházban.
A Lumniczer Sándor Kórház dolgozói csütörtök délután tartották Semmelweis-napi megemlékezésüket. Az ünnepség szónokaként dr. Szabó László, a krónikus belgyógyászat osztályvezető főorvosa emlékezett az anyák megmentőjére. Dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos tájékoztatott az intézmény helyzetéről. Hangsúlyozta, a kórház szállítói adóssága tavaly április óta 250 millióról 93 millióra csökkent. A fekvőbeteg-ellátásban az osztály kihasználtsága 98–99 százalékon állandósult, az angiológiai osztályra pedig hatszáz feletti előjegyzést tartanak nyilván az ország minden megyéjéből. Az igazgató azonban hozzátette, a járóbeteg-ellátás terén még vannak megoldandó gondok, különösen a rendelési idők be nem tartása miatt; itt nőtt a betegszám, részben a vizitdíj eltörlése következtében.

A Semmelweis-napi ünnepség keretében jubileumi jutalmat kapott az intézmény több dolgozója. Negyvenéves munkájáért Bajácz Jenő raktáros, harmincéves jubileuma alkalmából pedig Horváth Imréné Horváth Erzsébet, Németh Ferencné ápolónők, valamint Lócsiné Nagy Márta könyvelő és Németh Gézáné Horváth Erzsébet kapott elismerést. Huszonöt éves jubileumi jutalomban részesültek Áder Józsefné Hancz Zsuzsanna és Horváth Lászlóné Könczöl Andrea asszisztensek, valamint Horváthné Balaskó Erzsébet, Németh Gézáné Simon Eleonóra és Lukácsi Jánosné ápolónők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajban a helyiekre is számít a katasztrófavédelem

Szil - Veszélyes anyagot szállító jármű karambolozott Szil területén. A mentésben közreműködtek a… Tovább olvasom