Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Tizenhárommilliós felújítások

Szárföld - Több mint tizenhárommillió forintból felújítják az iskolát és a művelődési ház tetejét Szárföldön. Hála a takarékos gazdálkodásnak és a pályázati forrásoknak, jutott pénz az utóbbi évek legnagyobb fejlesztéseire a településen.
– Legnagyobb sajnálatunkra csak az alsó tagozatos gyermekek járnak a falu iskolájába, nekik azonban minden feltételt biztosítunk a nyugodt tanuláshoz – kezdte a a település polgármestere. Horváth Ferenc büszkén mondta el, hogy a helyi iskolában épp a napokban fejezik be az utóbbi évek legnagyobb felújítását. Összességében 6,6 millió forintból korszerűsítették a régi, elavult fűtési rendszert, valamint új vizesblokkokat alakítottak ki és belül ki is festik az intézményt. – Évente több mint egymilliós gázszámlánk volt, ami napjainkra kezelhetetlenné vált – jegyezte meg a polgármester. A fejlesztés költségeire pályázatot nyújtottak be és valamivel több mint négymillió forintot nyertek. Ottjártunkkor a festők az utolsó simításokat végezték az épületen.

Horváth Ferenc: „Takarékos gazdálkodást folytatunk.
Horváth Ferenc: „Takarékos gazdálkodást folytatunk.

Az intézményben tizennyolc gyermek tanul, a létszám tavaly is ennyi volt. Horváth Ferenc azonban hozzátette, az óvodások létszámából ítélve várhatóan emelkedik az iskolások létszáma. – Úgy vélem, az új utcába költöző fiatal családok „létszámnövelő" hatása csak később lesz érezhető – mondta.

Szintén pályázati pénzből újítják fel a helyi művelődési ház tetőszerkezetét. A munkákra 7,3 millió forintot szánnak, melyből 2,2 milliónyit fizet a községháza saját forrásból. – A tetőre igencsak ráfér a javítás, behajolt és beázott – tette hozzá Horváth Ferenc. Kiemelte, a több mint tizenhárommilliós fejlesztésekhez hasonló nem történt Szárföldön az utóbbi években. A polgármester hangsúlyozta azonban, a több mint négymilliós önrész kifizetése a takarékos gazdálkodásnak köszönhető, ám a befolyt iparűzési adó mértéke is közrejátszott abban, hogy a fejlesztéseket tudták finanszírozni. – A sikeres pályázatokat Pintér Róbert jegyzőnek köszönheti a falu, aki jó munkájáért épp idén júliusban vehette át a megyei közgyűlés kitüntetését – jegyezte meg Horváth Ferenc.

Olvasóink írták

  • 2. tarkabarka 2008. október 05. 21:03
    „Szárföld nagyon sokat fejlődött az utóbbi években. Köszönjük Jegyző Úr!”
  • 1. cicuska80 2008. október 05. 14:01
    „Gratulálok a jegyzőnek :-D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményesebb búcsúkra lenne szükség

Beled–Enese - Beledben csökkenő, Enesén növekvő gyermeklétszám mellett szülői segítséggel és… Tovább olvasom