Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Testületi Csornán - Kilépnek a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből

Csorna idei költségvetésének 20 százalékát fejlesztésre fordítja az önkormányzat, a büdzsé főösszege 1 milliárd 700 millió forint.

A rendelet többek között tartalmazza az önkormányzati intézmények dolgozóinak járó cafeteria keretének emelését is. Utak és járdák építésére, felújítására 40 millió forintot különítettek el.

A napirend tárgyaláskor elhangzott, hogy az állami támogatás ebben az évben kevesebb lett, mivel az iparűzési adóbevétel emelkedett, köszönhetően az útépítéseknek.

A testületi ülésen megválasztották a Vilmos park kft. új ügyvezetőjét is. A tisztségről leköszönő dr. Kocsis Ottó helyét Kiss Gábor vette át, aki családi vállalkozásukat, az Ulmus kertészetet is irányítja. Az új igazgató programot is hirdetett, mely szerint gyökeres változtatásokat akar végrehajtani a kft. működésében.

Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat kilép a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből, megválasztották a helyi elismerések adományozását előkészítő bizottságot, elfogadták a helyi értéktár bizottság munkájáról szóló tájékoztatót, és jóváhagyták a polgármester idei szabadságütemezését.

A testületi ülés döntéseiről, hátterükről a Kisalföldben olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétpróbás legények

Tovább olvasom