Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Területtel csábítják a beruházásokat

Új gazdaságfejlesztési elképzeléseket körvonalazott a kapuvári polgármester. Az ipari parkban újabb inkubátorház, útfejlesztés és innovációs központ építése várható.

Rábaközi gazdaságfejlesztési fórumot tartottak a kapuvári városházán a minap. Ennek eredményeiről kérdeztük Hámori György polgármestert.

– A következő uniós pályázati ciklus forrásainak 62 százalékát szánja a kormány gazdaságfejlesztésre. Erre alapozva a város is tudatosabban tervezi a következő évek fejlesztéseit. Hangsúlyoznom kell, a város nem beruházóként jelenik meg e téren, hanem olyan feltételeket teremt, melyek vonzóbbá teszik Kapuvárt a beruházók előtt – fogalmazott a polgármester. Hangoztatta, olyan gazdaságélénkítő, szolgáltatórendszerben gondolkodnak, mely nagyban támaszkodik a meglévő cégekre.


– Ipari parkunk infrastruktúráját továbbfejlesztjük, az úgynevezett „sehova nem vezető út" bekötését tervezzük a 85-ös főútvonalba. Az emellett lévő – városi tulajdonú – ipari területeket pedig megfelelő feltételek mellett felajánljuk a betelepülő cégeknek – közölte Hámori György. A felajánlás feltételei között a munkahelyek száma és a városnak fizetendő adó mértéke játszik döntő szerepet.

– Ugyancsak tervezzük további inkubátorház építését, hiszen a meglévőt kinőtte a város. Újabb induló vállalkozások várnak arra, hogy a kezdeti nehézségeiket egy ilyen beruházás nyomán enyhítsék – mondta a polgármester. A vállalkozások irodai kapacitásainak bővítésére innovációs központot tervez a város, melyhez a Széchenyi-egyetem közreműködésére is számítanak.

Támaszkodnak a meglévő cégekre – Politikusok és gazdasági szakemberek tekintették meg nemrégiben a Provertha épülő csarnokát (jobbra Hámori György).
Támaszkodnak a meglévő cégekre – Politikusok és gazdasági szakemberek tekintették meg nemrégiben a Provertha épülő csarnokát (jobbra Hámori György).

– Évek óta mondjuk, a városnak turisztikai fejlesztésekre és beruházásokra is szüksége van. Ám látványos előrelépések nem történtek e téren. Megjegyzem, nem tettünk le erről, ám az utóbbi években olyan falakba ütköztünk, melyek áttöréséhez komoly háttérmunkára volt szükség – hangoztatta Hámori György.

Kijelentette, a város gazdaságának szerkezete a nagy üzemek bezárásával megváltozott, a 80–150 fős üzemek jelentik a jövőt. Minderre jó példa az LV Metál vagy a Provertha is.

– Úgy vélem azonban, a következő évek legnagyobb kérdése Kapuváron az elegendő és képzett szakember biztosításának mikéntje lesz, amihez szükség van a helyi és környékbeli üzemek elvárásaihoz jobban és gyorsabban alkalmazkodó oktatásra is – fogalmazott Hámori György.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehetőséget látnak a földben

Egyelőre csak kétféle kultúrával, de beindult az önkormányzati kertészet Rábapordányban. A… Tovább olvasom