Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Térkövezik a városközpontot

Saját erőből térkövezi a beledi önkormányzat az áruház előtti teret. A település központjának csinosítását később is folytatják, a most megkezdett munkák a városi avatóra készen lesznek.

E hét elején kezdték és várhatóan a jövő hétre készen lesz Beled központjában a buszforduló, az áruház előtti tér. A munkálatok ötmillió forintba kerülnek, melyet az önkormányzat – megnyert pályázatok híján – saját erőből fizet ki. A terület térkövet és egy teljesen új, üveges buszmegállót kap, a régi lebontásával.

– Ez idáig a helyközi járatok egy része ezen a területen várakozott, így az elmúlt években a tér állaga meglehetősen romos képet mutatott – mondta Tompáné Balogh Mária polgármester. Kijelentette, a felújítás után a térkőre már csak személyautók járhatnak be, az érintett buszjáratokat más helyen várakoztatják. Tompáné hozzátette, a közlekedési vállalattal már tárgyaltak egy esetleges alternatív helyszínről.
Térburkolás: A város önerőből szépíti a központot.
Térburkolás: A város önerőből szépíti a központot.

Az áruház előtti tér évek óta neuralgikus pontja a beledi fejlesztési elképzeléseknek. A helyi önkormányzat többször pályázott a tér komplett átalakítására, eddig sikertelenül. A város polgármestere azonban pár hónapja kijelentette, pályázati segítség nélkül is átalakítják a teret, ami az ott működő vállalkozásoknak is segít, s javítja a település arculatát is. Határozat született a városkép egységesítéséről is, melynek első lépése a plébánia előtti szakasz rendezése lesz.


Várossá avatás

Beled hivatalosan július elseje óta város. A várossá avatási ceremóniát szeptember 12-én rendezik. Megtudtuk, az időpont választásában szerepet játszott, hogy e hétvégén tartják a búcsút is, így összevonva háromnapos rendezvénysorozatot tartanak.

Olvasóink írták

 • 5. Lotta 2009. szeptember 02. 21:03
  „Vagy esetleg olyan felületet kellett volna készíteni, ami a célnak megfelel (autóbusz, teherautó).
  Személyautó azért behajthat, vagy sétáló lesz?”
 • 4. proview 2009. szeptember 02. 19:24
  „Azok az autóbuszok melyek az áruház előtt álltak meg és fordultak vissza most hol állnak meg? Az itt lévő üzletekből /butorbolt/ az árút, hogy lehet elvinni ha oda teherautó nem mehet be? Ezekről is kellett volna tájékoztatni a lakósságot, vagy ne vásároljanak itt, és akinek messze van a többi buszmegálló az ne utazon.”
 • 3. Lotta 2009. augusztus 29. 15:38
  „Szóval ez lesz a városközpont?”
 • 2. Kispingvin 2009. augusztus 28. 22:32
  „Tiszta nevetséges h Beledből Város lett!!:D”
 • 1. reális 2009. augusztus 28. 21:08
  „Milyen jó, hogy Beled városi rangot szerzett, külömben úgysem lett volna elkészítve a központ. Egyébbként Tompáné már sok mindent bejelentett, de csak álom maradt , álmodjon és még nagyobbakat és többeket ámitson!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábapatonai fazekast választottak az év legjobbjának

A rábapatonai Káldi Károly nyerte el idén ˝Az év ifjú mestere˝ díjat, a Budai várban megrendezett… Tovább olvasom