Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Szervezetet alakítottak az ifjú gazdák Szanyban

A fiatal gazdálkodók támogatását tűzte ki célul a nemrégen megalakult Magosz-ifjútagozat. A megyében is megválasztották a tisztségviselőket.
A közelmúltban alakult meg a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége ifjúsági tagozata (Magosz) megyei szervezete. Az alakuló ülést Szanyban tartották, közel 80 ifjú gazda részvételével. Elnöküknek Németh Balázst választották, munkáját dr. Kovács Tamás, dr. Vér András és Zsédely Tamás alelnökök segítik.

Minden mezőgazdasággal vagy ahhoz kötődő tevékenységgel foglalkozó, illetve foglalkozni vágyó gazda csatlakozhat az ifjútagozathoz, aki betöltötte 16. életévét, de nincs még 40 éves. Céljuk, hogy segítsék az ifjú gazdák szakmai fejlődését, tájékoztassák őket az aktuális pályázati lehetőségekről akár szaktanácsadás, akár szakképzés formájában. A tagozat információkat nyújt különböző finanszírozási lehetőségekről, gyakorlati bemutatókat tart, hozzájárulva a gazdák sikeres, környezettudatos és jövedelmező tevékenységéhez. Új technológiai és kutatási eredményeket, illetve lehetőségeket ismertet a gazdálkodókkal, továbbá fontos szerepet lát el abban, hogy a gazdákat foglalkoztató kérdéseket, esetleges problémákat az illetékes szervezetekhez eljuttassák. Az ifjú gazda tagozat kiemelten fontos feladatának tartja, hogy véleményezze és javaslatot tegyen már a jogszabályalkotás előkészítésében is.

Kis Miklós Zsolt, a Magosz ifjútagozatának országos elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, Németh Gergely, az agrárkamara megyei elnöke a fiatal gazdákkal: dr. Kovács Tamás, Zsédely Tamás, Németh Balá
Kis Miklós Zsolt, a Magosz ifjútagozatának országos elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, Németh Gergely, az agrárkamara megyei elnöke a fiatal gazdákkal: dr. Kovács Tamás, Zsédely Tamás, Németh Balázs és dr. Vér András

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc év: pántlikás jubileum Csornán

A csornai Pántlika néptáncegyüttes idén ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját. Tovább olvasom