Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Száztízmilliós munka volt a csatorna cseréje Csornán

Időtálló anyagokkal cserélték ki Csorna belvárosában az elhasználódott szennyvízcsatorna-rendszert. A kivitelezés a Pannon-Víz idei legnagyobb rekonstrukciós beruházása volt.

Közel 110 millió forintba került Csorna belvárosában a meghibásodott csatornarendszer javítása. A Pannon-Víz zrt. idei legnagyobb rekonstrukciós beruházása volt a csornai. Bertha Zoltán, a Pannon-Víz zrt. üzemmérnökségének vezetője úgy véli, köszönet jár a helyieknek és a városban közlekedőknek a türelemért és az együttműködésért.
Amint azt a Kisalföld többször is megírta, a tavaszi belvizek mosták alá a 85-ös és 86-os főutak közös szakasza alatti csatornavezetéket, melyet a hatalmas kamionforgalom több helyen összeroppantott. A javítás tavasszal kezdődött. A csatornacsere során 350 méteres új szakasz készült el a Palota sortól a temetőnél lévő körforgalomig. A munkálatok összköltsége megközelíti a 110 millió forintot. Ebben minden benne van: a forgalomelterelő táblák bérleti díjától kezdve a beépített anyagokon, a munkadíjakon át a többrétegű aszfaltozásig és burkolati jelek festéséig.

Így indult: A belvárosban, a Korona Centernél szakadt be a főút burkolata, tavasszal kezdték el a javítást. Fotó: Kisalföld-archívum
Így indult: A belvárosban, a Korona Centernél szakadt be a főút burkolata, tavasszal kezdték el a javítást. Fotó: Kisalföld-archívum

– A Pannon-Víz zrt. egyik legfontosabb csatornaberuházása zajlott le Csornán – jegyezte meg Bertha Zoltán. Hozzátette: a város mindennapi életét, a közlekedést befolyásoló munkák befejeződtek. Néhány csatlakozó hálózaton további beavatkozásra is szükség volt: a Margit Kórháznál, a Hunyadi János Gimnáziumnál és a tűzoltóság csapadékvíz-bekötésénél. A műszaki átadást szeptember 17-én tartották.

– A munka során hetente tartottunk kooperációs megbeszéléseket az érintett vállalkozókkal, intézményekkel, hatóságokkal és társszolgáltatókkal. Természetesen nem volt zökkenőmentes az együttműködés. Kemény vitákra is sor került, de a műszaki és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve, úgy érzem, sikerült, megtaláltuk a közös utat. A rekonstrukció során tartós, időtálló anyagokat alkalmaztunk. Bízunk benne, hogy a most lefektetett új kőagyag csatorna még dédunokáink idejében is kifogástalanul szolgálja Csorna és Farád szennyvizének elvezetését – fogalmazott Bertha Zoltán. 

Olvasóink írták

  • 2. miro132 2013. szeptember 27. 15:19
    „Elég lassan készültek el ezzel a munkával sajnos. Ahhoz képest nagyon drága mivel meg kellett fizetni a hétvégi munka elmaradását, a lapát támasztó és semmit sem csináló lazsálókat is!
    Nagyon rossz vállalkozót választottak ki aki lassan és drágán dolgozott.”
  • 1. Goldman 2013. szeptember 26. 09:20
    „Abból a száztíz millióból normálisan is megcsinálhatták volna a külső sávot, mert jelenleg olyan - vagy inkább rosszabb - , mint a hullámvasút. Belépőket kellene szedni érte...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ami olcsóbb, abból több is fogyna

A zöldségek és gyümölcsök forgalmi adójának csökkentése ösztönözné a fogyasztást és fehérítené a feketegazdaságot. A piacon jelenleg közel 40 százalékos a nem hivatalos kereskedelem. Tovább olvasom