Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Százmilliót költenek májusig a rábaközi főutakra

Kapuvár–Csorna - Kapuváron már elkezdték, Csornán napokon belül elkezdik felújítani a 85-ös, 86-os főutak egy-egy szakaszát. A rekonstrukciók költsége meghaladja a százmillió forintot.
Kapuváron a várost átszelő 85-ös főúton már néhány hete megjelentek az útépítések miatt kihelyezett sebességkorlátozó táblák és április hetedikével a munkások is felvonultak. A Magyar Közút Kht. osztályvezetője, Wimmer József elmondta, a város keleti szélétől a közlekedési lámpákig tart az útburkolat és a szegély felújítása.

– Jelenleg a kiemelt szegélyeket cseréljük, majd ezt követően az útburkolatot marjuk fel és cseréljük le – mondta az osztályvezető. Ezentúl a padkát is rendbe teszik, biztosítva a vízelvezetés zavartalanságát. A 85-ös főút belvárosi szakasza mentén új közlekedési táblákat helyeznek ki és a burkolatra is új festés kerül. A munkálatok közel hatvanötmillió forintba kerülnek és a tervek szerint május 31-ig tartanak.

Kapuváron már megkezdték a főúton az útburkolat és a szegély felújítását.
Kapuváron már megkezdték a főúton az útburkolat és a szegély felújítását.

A 86-os út egy része sem „kerülheti el" a felújítást. Csornán a vasúti átjárótól kifelé kap új burkolatot a főút. Wimmer József szerint napokon belül ott is megjelennek a munkások, hogy az átjáró környékét és a kivezetőszakaszt felújítsák. Az átjárónál ideiglenes szakaszon lehet a vasúton átkelni a munkák ideje alatt. A csornai szakasz költségei meghaladják a negyvennégymillió forintot, május 31-ig kell átadniuk a megújított szakaszt. Wimmer József hozzátette: a Rábaközben
autózók másutt is találkozhatnak a közút szakembereivel, többek közt a minap a Jobaháza–Mihályi szakaszon. Az egész megyében folyamatosan végzik az utak szükséges kátyúzását.

Olvasóink írták

 • 4. slave72 2008. április 24. 01:36
  „Az 1.....2....3 hozzaszolas utan mar nincs mit mondanom!!! UDV IVAN:)”
 • 3. d. 2008. április 23. 21:22
  „Hogy nem szégyellik magukat! nem egy utszakaszt kellene felújítani, hanem Ujudvartol Rédicsig az egészet.
  Perszr előtte ki kellene tiltani a külföldi kamionokat.Ha ez nem történik meg, semmi értelme az utfeljujitásoknak. Nem igaz h nem veszik észre.
  Egyébbként az ország egész területén ez lenne a megoldás.
  Elviselhetetlen ami itt megy.
  Felér egy népirtással.
  Példátlan!”
 • 2. golfos 2008. április 23. 07:38
  „Mi lenne, ha végre egyszer normálisan megcsinálnák, nem csak látszólagosan. Az a baj, hogy abban nagyobb pénz van, ha évente kimennek, és 40-60 milliókat eltesznek útjavítás címén, minthogy egyszer, de akkor normálisan megcsinálnák. Meg lehet nézni például a mosonszolnoki bekötőutat vagy a bősárkányi kivezető szakaszt Hanságliget felé. Ősszel befoltoztásk, de tavaszra az összes, ősszel készített folt "eltűnt". Ezért fizetünk mi utalapot....”
 • 1. Putyilov 2008. április 23. 07:02
  „44 milláért az új út 2 hónap múlva olyan lesz,mint a régi. Járhatatlan.
  Egyszer már rájöhetne vki,hogy a foltozgatás nem megoldás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A férfi rányitotta a gázt élettársára

Csatárimajor Fő utcájának egyik házánál az ötvenöt éves Sz. S. egy családi vitát követően a rendőrség tájékoztatása szerint rányitotta a gázpalackot élettársára, akit előtte a konyhába zárt. - Mindketten meg fogunk halni - kiabálta az ötven éves asszonynak a férfi. Tovább olvasom