Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Százmilliós körforgalom épül a 85-ösön

Csorna - A harmadik körforgalmat építik jövőre Csornán. A 85-ös főút, a Szeder és a Botond utcák kereszteződésében 103,2 millió forintból, 80 milliós pályázati támogatással valósítják meg a beruházást.
Pályázati támogatással építenek körforgalmat Csornán a 85-ös főút, a Szeder utca és a Botond utca kereszteződésében. Az önkormányzat a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ kiírásán nyert 80 millió forintot, amihez 23,2 milliós önrészt biztosít. Várhatóan egy év múlva készülnek el a kivitelezéssel. Berzlánovichné Nagy Eszter, a csornai polgármesteri hivatal beruházási és városfejlesztési osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta:

jelenleg egyeztetnek a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ és a beruházóként eljáró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársaival.
Az önkormányzat tervei szerint jövő ősszel már körforgalom lesz a kereszteződésben
Az önkormányzat tervei szerint jövő ősszel már körforgalom lesz a kereszteződésben


Hamarosan aláírhatják a megállapodást is, amiben a település vállalja, hogy jövő március 31-ig átadják a szükséges terveket. Ezután indítják el a központosított közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. Ha a közbeszerzési eljárás eredményesen zárul, vélhetően 2009 őszén kezdődhet el a kivitelezés.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megbízásából a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az országos közutak balesetveszélyes csomópontjainak átépítését támogatja. A fejlesztést indokolja Csornán a főút forgalma, hiszen az adatok szerint naponta közel 16 ezer jármű halad át a kereszteződésen, ebből csaknem 7 ezer a kamion.

Az elmúlt években számos baleset, köztük halálos, illetve több súlyos sérüléssel járó is történt a csomópontban. Legutóbb a múlt héten gázolt el egy személyautó egy motorost a kereszteződésben. Mind a Magyar Közút Kht., mind a rendőrség véleménye szerint a település egyik legveszélyesebb pontjáról van szó.

.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Beggi 2008. szeptember 16. 15:46
  „Csornán nem csak a közlekedés nulla,hanem a színvonal is!!!Fejlődés helyett csak romlik,amire lehetőség lett volna...az sincs!”
 • 35. bácsbokodembrió 2008. szeptember 16. 07:59
  „A körforgalom mégegy helyen megfogja majd a forgalmat. Én már régen nem sportolok azon, hogy ki tudjak kanyarodni a Lidlnél balra inkább elmegyek jobbra és a körforgalomban 360 fokkal visszafordulva már mehetek Sopronba, a többi szerencsétlen még mindig arra vár, hogy kikanyarodhasson. ezért nem kell külön körforgalom. Csorna mindvégig elrettentő lesz, amíg nem lesz meg az elkerülő vagy nem csinálnak felül vagy aluljárót a vasúti átjáróra.”
 • 34. pan.cser 2008. szeptember 14. 08:27
  „Kedves "Putyilov" tévedsz! Nincsen rajtuk mindig, akkor sem volt, amúgy udvariasak voltak. A fotózás is megtörténhetett volna az esetről, a szándék meg is volt, de rendőrrel nem érdemes vitába keveredni, az embernek a pénze bánja. Amúgy meg kettő tanuvallomás eggyel szemben biztos kudarc, mert hazudni nem csak a civilek tudnak. A rendőrök neve is ismert, az időpont is, de ez nem mentesíti az autóst a büntetés alól. De törekedni fogok a mellény néküli rendőrök fotózására. Ha ez nem sikerülne, örülnék neki.”
 • 33. Putyilov 2008. szeptember 14. 07:14
  „Egy dolog nem igaz.
  Mindig van rajtuk mellény. Nekem minden nap van hozzájuk szerencsém.
  És van köztük udvarias is.”
 • 32. pan.cser 2008. szeptember 13. 20:43
  „Csorna közlekedése egy nagy rakás. Nem csak az ott lakóknak, hanem az átutazóknak is. Ha nagy nehezen eljut a szerencsétlen a vasútig, ott meg a sorompó fogja meg. De nem ám úgy hogy egyszer, sokszor két-három sorompó csukás-nyitás után lehet átmenni. Ha éppen mg-i betakarítási szezon van, ezt a szerencsétlent még tovább bosszantják a vasút után balra kanyarodni kívánó járművek, amelyek a sorompó okozta torlódás miatt természetesen nem tudnak balra kanyarodni, ha csak valamelyik szembe jövő meg nem könyörül rajtuk. Azok meg nem könyörülnek mert sietnek átjutni, nehogy megint kibabráljon velük a sorompó. Ha mégis sikerül egy könyörületes jóvoltából balra a Gabona felé kanyarodni a gabonát szállítónak, a szóban forgó autós megkönnyebbülve gyorsít, mint aki csapdából szabadult, 35 perc kálvária után. Tehát gyorsít és rémülten veszi észre, hogy a rendőrség "segíti" a közlekedést egy sebességmérővel. Ugyan nincsen rajtuk mellény, pedig kötelező, de nem nehéz őket észrevenni, hiszen csupán 150 m-re vannak. Az autós néz a km-órára ami nála éppen 60 km-es sebességet mutat mert az autó jól gyorsul, gyorsan fékez de hiába. Leintik és helyszíni bírság, 61 km/órát mérnek. Remélem olvassák a rendőrségnél is a fórumot, meg a városházán is. MUSZÁJ CSORNÁT MEGUTÁLTATNI AZ IDEGENEKKEL? Ha pénzem volna akkor sem vinném Csornára beruházni, annyi bosszúság után. Nincs jobb dolga a RENDŐRSÉGNEK ebben a közlekedési helyzetben mint a már sokszosan megalázott autós mellén tangózni? A csornaiak közlekedési ügyben tett minden akcióját tiszta szívből támogatom!”
 • 31. Barbieee 2008. szeptember 13. 13:28
  „A vasúti átjárónál egy aluljáró kiépítése sokkal fontosabb lenne, mint még egy körforgalom...
  Ugyanis a Bartók Béla úton, valamint a temetői körforgalomnál is az állandó dugót a vasúti sorompó okozza!
  Erre találnának megoldást, vagy azt a pénzt inkább ebbe fektetnék bele!”
 • 30. lenmag 2008. szeptember 13. 07:37
  „Igazad van kifújja a füstöt, de a sok hang meg remegés , azt nem fújja ki. HA a sógoroknál lenne hasonló már nem is tudom mi lenne , de miért kell ezt nekünk elviselni????,????? Ezért fizeted be az adód meg az áfát minden után? Akkor már legyen szava a népnek hogy mire költsék ne pedig a sógor-koma-rokon viszony miatt építsenek olyant aminek nincs haszna. Lásd viadukt két domb miatt nem tudom hány Millokért? alagút mert van egy kis dűne ( megjegyzem be is omlott).
  Szóval ez van, fizess és fogd be majd mi eldöntjük mi neked a legjobb.
  Na ezen kéne változtatnunk, összefogással.”
 • 29. d. 2008. szeptember 12. 21:09
  „Sokan örültünk volna az utlezárásnak.Biztunk benne hogy sikerülhet valami eredményt elérni ennek az őrült forgalomnak a visszaszorítása érdekében.
  De hát sajna ezek a komcsik csak igérgetni tudnak :(”
 • 28. Csorna 2008. szeptember 12. 20:39
  „Tisztelt lenmag!
  Csornán nincs szmog, mert ha jól megnézed van ott egy jókora ventilátor a határába és az azért van, hogy kifújja a füstöt.”
 • 27. Átutazó 2008. szeptember 12. 13:13
  „A Csornát elkerülő út fontosabb lett volna, mivel a város főutcáján lévő lakásokban elég egy éjszakát is eltölteni. A zaj kibírhatatlan, dübörögnek a kamionok éjjel, nappal. Nem ártana az illetékeseknek erre is gondolni.”
 • 26. lenmag 2008. szeptember 12. 11:07
  „Georgenak
  Azért mert félnek, féltik a zsíros kis állásukat.
  Meg azért meg ilyen még nem volt , csak egy kis összefogás kéne a lakosságtól , és meg lehetne mutatni hogy , hogy a MAGYAR igenis összetartó nép. Csak egy ember kellene akinek a szavára megy a nép”
 • 25. George 2008. szeptember 12. 08:36
  „Putyilovnak: a járművek közül egyedül a kerékpáros használhat menet közben mobiltelefont.
  Meg az az agyament hülye a többiekkel együtt akik ezt így szabályozta.
  Igen, az összeget én is sokallom, de valószínűleg azért ennyi, mert a közepéban szökőkút lesz arnylóan folyó 8-10 fokos sörrel amit az utazásban elfáradt járművezetők igénybe vehetnek a körforgalom mellé épített parkolóba állás után.
  Az útlezárástól szerintem meg még a városvezetők is félnek.
  Csak nem tudom miért.........”
 • 24. dracke 2008. szeptember 12. 01:01
  „egy jelzőlámpával többre mennénk.
  nincs ott akkora forgalom, vagy mit szeretnének kilométerenként 1 körforgalom???”
 • 23. lenmag 2008. szeptember 11. 19:40
  „Eljött az idő hogy a tettek mezejére lépjenek a csornaiak, ne hagyjátok magatok sárba taposni.
  Minek körforgalom mikor a városban áll a szmog, ezt a pénz költsék az elkerülöre , vagy felül,aluljáró épitésre.”
 • 22. tamo 2008. szeptember 11. 19:20
  „Mindegy itt hogy ki irányítsa a várost Ez csorna.:vissza a jövöbe vagy a multba?”
 • 21. kergedrive 2008. szeptember 11. 19:15
  „Csak gratulálni lehet ehhez a hihetetlen nagy baromsághoz...Azt a pénz inkább arra költötték volna, hogy normálisan felújítsák az utakat, ne ilyen fergetegesen jól mint ahogy ´megcsinálták´...De ezzel a következő körforgalommal, majd még rosszabbak lesznek az utak minőségei, mert majd ott is lesz dugó...hajrá Csorna!”
 • 20. pan.cser 2008. szeptember 11. 18:30
  „Kiráz a hideg ha Csornán kell keresztül utaznom. Sajnos ezt a várost nagyon nehéz megúszni, annyira centrális helyen van. Pápán sokkal kisebb az átmenő forgalom és azt nézzétek meg. Soha nem szerettem a botrányt, de úgy látszik Csorna mentesítéshez valami botrányosat kell csinálni. Ha lezárják az utakat mind a két sávot, ha engedélyezi a hatóság hanem, biztosan elérnek valamit. Igaz lesz akiket ezért megbüntetnek esetleg börtönbe csuknak. Van amit még nem értek. Enesei elkerülő meg fog épülni, pedig ott sohasem voltak a csornait még csak megközelítő közlekedési problémák sem.”
 • 19. WERT 2008. szeptember 11. 18:02
  „Egy körforgalom 103.2millióból? Arany törmelék az alapja amit az alsó, kő és kavics rétegek helyett használnak.Ezért olyan drága és ezért lesz nyomvályús fél év alatt.Tudni illik az arany drága és puha!”
 • 18. kapuvári 2008. szeptember 11. 17:14
  „Már megint Csorna. Kapuvár meg aludja csak álmát. Igaz nálunk is szűkség volna fejlesztésre. Akár egyszerre két kereszteződés közúti lámpával történő ellátásával. De nem tudom pályáztak-e az illetékesek a lakosság biztonságának érdekében?”
 • 17. csenge86 2008. szeptember 11. 13:05
  „Ez egy nagyon értelmes beruházás, ha 10 év múlva már nem lesz mivel közlekedjünk rajta...

  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=152426”
36 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinek áll az (Európa-) zászló?

Csorna - Csorna idén az Európa Tanács Európa-zászló kitüntetésében részesült. Papp József volt… Tovább olvasom