Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Számvevőszéki vizsgálat után intézkedési terv

Intézkedési tervet készített a Csornahő kft. az Állami Számvevőszék tavalyi vizsgálati megállapításaira reagálva. Különböző, a gazdálkodással kapcsolatos szabályzatokat kell aktualizálni többek között.

A Csornahő kft. 2008 és 2012 közti gazdálkodását vizsgálta tavaly az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az ellenőrzés tapasztalatairól jelentés készült, illetve a hibák javítására tettek javaslatot. (Kisalföld, 2015. január 15.) A kft. most intézkedési tervben írta le, mi a teendő az ÁSZ-vizsgálat megállapításaival kapcsolatban. Szántó Lajos ügyvezető igazgató a képviselő-testület legutóbbi ülésén adott tájékoztatást a részletekről.

A Csornahő kft. működését az Állami Számvevőszék vizsgálta tavaly. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum
A Csornahő kft. működését az Állami Számvevőszék vizsgálta tavaly. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Szántó Lajos sorolta, mik a teendők, milyen hiányosságokra hívta fel a figyelmet az ÁSZ. Először is a kft. számviteli politikáját ki kell egészíteni a társaság sajátosságainak megfelelő számviteli módszerekkel és eszközökkel. Ugyanígy a számlarenden is változtatni kell a számvevőszék által javasolt szakmai szabályok szerint. Aktualizálásra szorul a leltározási szabályzat, illetve módosítania kell a csornai cégnek az eszközök és források értékelésére vonatkozó szabályzatot is.

A város jegyzőjének is van feladata az intézkedési terv szerint. Figyelnie kell arra, hogy a távhőszolgáltatásról, illetve díjairól szóló önkormányzati rendeletet folyamatosan aktualizálják, a jogszabályi változásokat átvezessék. 2015 októberében pedig ellenőriznie kell, hogy a Csornahőnél végrehajtották-e a javasolt intézkedéseket.

Szántó Lajos a testületi ülésen az ÁSZ-jelentéssel kapcsolatban kifejtette még: az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a kft. gazdálkodása a gyakorlatban nagyrészt helyes volt, ezenkívül a kintlévőségeket is súlyuknak megfelelően kezelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulni viszi társait

A kapuvári Bérci Dorka nyert a Magyar Közút által kiírt országos rajzpályázaton. Tovább olvasom