Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Spanyolországban ˝búcsúztak˝ a szili néptáncosok

Dél-Spanyolországban, Abanillában vendégszerepeltek a szili néptáncosok. A hagyományőrzők egy nemzetközi fesztiválon vettek részt.

A spanyol közönség szeretettel hallgatta a magyar népdalokat, nótákat, a szili karikás ostorok hangja pedig igencsak meglepte őket. A Hagyományőrző Együttes Schwarczkopf Gyula vezetésével lépett fel a délspanyol városban. Útközben szakítottak időt szabad programra is.

Megnézték például Cannesban a filmfesztiválnak otthont adó épületeket. Barcelonában Gaudí alkotását, a Sagrada Família-templomot keresték fel és a kikötőben Kolumbusz Kristóf szobrához is elsétáltak. Abanillába érve a helyi táncosok fogadták a rábaközi csoportot.

A szili néptáncosok fellépését vastapssal köszönte meg a spanyol közönség.
A szili néptáncosok fellépését vastapssal köszönte meg a spanyol közönség.

A fesztivál kezdetén szentmisén vettek részt a sziliek, ahol a magyar és községük zászlaja alatt Kajos László vezényletével magyar népdalt énekeltek. A rendezvényre meghívott együttesek tiszteletére rendezett fogadáson Lengyel Lajos, Szil polgármestere és Szórádi Gusztávné, az egyesület elnöke átadták a küldöttség ajándékát vendéglátóiknak, Ángyán Csilla csornai fazekas munkáját. A fesztiválon a csoportok felvonuláson mutatkoztak be a helyieknek. Énekelve, táncolva vonultak végig a város utcáin, ahol nem kis meglepetést okoztak a szili karikás ostorok. A Szili búcsú és a Szili arató című koreográfiákat vastapssal jutalmazta a közönség. A fesztivál nagyszabású, reggelig tartó gálával ért véget.

Olvasóink írták

  • 2. jómodor2 2010. augusztus 30. 13:50
    „Gratulálok további sikereket az idősebbeknek jó egészséget kivánok...”
  • 1. CsabaKiraly 2010. augusztus 30. 04:58
    „Angolul ugye "Silly" neptancosok :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi ügyeletben a sürgősség a fontos

˝Férjem odament a kocsihoz és kérte a doktornőt, jöjjön, nézze meg a kicsit. Válasz: ˝Még van 2… Tovább olvasom