Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Soproni fekvőrendőr: Kapuváron nem kellett aláírást gyűjteni

Kapuváron aláírás gyűjtés nélkül is megépítették a fekvőrendőrt. Sopronban, a Tarló sor esetében ragaszkodnak ehhez.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, a soproni önkormányzat csak akkor építi meg a fekvőrendőrt a Tarló soron, ha az ott élők aláírást gyűjtenek. A lakók nem érették, hogy mi szükség van erre, miért nem elég a balesetveszélyre, nagy forgalomra hivatkozni.

A közelmúltban Kapuváron ugyanakkor elkészült több fekvőrendőr. Úgy tudjuk, hogy ebben az esetben nem is volt szükség az aláírások összegyűjtésére.

Olyannyira nem, hogy a munkálatokat a kerékpárút fejlesztési pályázatba kapcsolták be. Figyelembe vették, ugyanis a lakossági fórumokon, helyi képviselőkhöz eljutott kérést.

Mint azt megtudtuk, a városban, amennyiben ilyen lakossági igény merül fel, azt minden esetben megvizsgálják. Akkor, ha ez valóban jogos, a megépítéshez feltétlenül szükséges engedélyt a jegyző adhatja meg.

Kapuváron, a Cseresznye sori fekvőrendőr esetében, mivel ott kerékpárút is érintett volt, így első fokon a közlekedési hatóság járt el.

A forgalom lassító akadály kihelyezése az előnyök mellett hátránnyal is járhat - hívták fel a figyelmet a szakértők. A védett úton valóban csökkenn, ugyanakkor többi utcában megnő a forgalom. Ez pedig az ott élőknek jelenthet bosszúságot.

A kapuvári eset is mutatja, hogy megfelelő akarat és hozzáállás esetén gördülékenyen mehetnek a dolgok.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai kérdés: Szent Antal vagy Szent József van a címerben?

Tovább olvasom