Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Sokan segítenek a nehéz helyzetbe került Malomhelyiéknek

Bezi - Cikkünk nyomán számolatlanul érkezik a segítség a bezi Malomhelyi családnak. Az anyuka elmondta: még születésnapi tortát is kapott nagyobbik fia.

– Három napja szinte átjáróház lett a lakásunk – mesélte könnyes szemmel és nagy örömmel az utóbbi három nap történéseit portálunknak Malomhelyiné Barát Anikó. A Beziben lakó, jelenleg ötgyermekes család nehéz helyzetében fordult szerkesztőségünkhöz segítségért. A portálunkon megjelent sorok aztán nem lettek pusztába kiáltott szavak. A harminckét éves hölgy elmondta, a megjelenés óta szinte egymásnak adják a kilincset a jó szándékú, segítőkész emberek, vállalkozások.

– Igazán akkor lágyultam el, amikor egy házaspár Krisztián gyermekemnek születésnapi tortát hozott – mondta a boldog anyuka (A cikkben megírtuk, a tizenkét éves gyermek a napokban ünnepelte születésnapját – a szerz.).

A Malomhelyi család: Egymásnak adják a kilincset a segítő emberek.
A Malomhelyi család: Egymásnak adják a kilincset a segítő emberek.

Malomhelyiné elmondta, csak az élelmiszerben felajánlott segítség mértéke – véleménye szerint – meghaladja a százezer forintot. – Nagyon sok tartós élelmiszert kaptunk, de volt olyan fiatalember, aki egy tálca joghurtot hozott a gyermekeknek – mondta az anyuka. Egy pásztori házaspár kacsát, libát hozott, de kaptak fagyasztott élelmiszert is. Ahogy Malomhelyiné elmesélte, egy mosonmagyaróvári étterem tulajdonosnője füstölt és mirelit áruval ˝állított be˝ a családi házhoz, ám emellé még étterme főztjével is kedveskedett a szeptembertől nyolctagúra bővülő családnak – az anyuka ugyanis jelenleg terhességének utolsó heteit éli, szeptember elejére várják Zsolti fiukat.

Nem csak a család élelmezésére gondoltak a megye segítőkész lakói. Ahogy a bezi hölgy elmondta, egy idős bácsi tetőgerendát ajánlott a legutóbbi vihar által majdnem összedöntött házhoz, sőt, a felajánlások közt cserepet is kaptak.

– Egy győri család ruhát hozott a gyerekeknek és hasonló segítséget például egy háromgyermekes családtól is kaptunk – mesélte az anyuka.

Bejelentkezett hozzájuk a győri Borlovagrend és segítséget nyújtott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

A nehéz helyzetben lévő bezi család hétköznapjait mi sem jelzi jobban, mint hogy az év elején egyszer kikapcsolták az áramot a Malomhelyi család házánál, s az öt gyermeket nevelő anyuka elmondása szerint volt olyan hónap, hogy várandósan is éhezett, de gyermekeinek mindennap jutott valami a vihartól erősen megtépázott ház konyhájának asztalára.

Malomhelyiné Barát Anikó elérzékenyülve azt mondta: gyermekei nevében is örök hálával tartozik azoknak az embereknek, akik önzetlenül segítettek hányatott sorsú családján.

Olvasóink írták

 • 13. Maccii 2010. augusztus 07. 08:40
  „Milyen érdekes. Megérkezett a családhoz a segély,másnap már nem kell a "kedves" család fenntartónak dolgozni menni. Mert ő neki ez a munka nem jó. Ugyan már minek dolgozni. Ja és elég érdes hogy valóban miért is kapcsolták ki nálunk az áramot a ház egy részénél. Erről nem fognak újság cikket iratni, és széles mosollyal elmesélni. Erre legyen büszke a család.”
 • 12. szintenbezi 2010. július 29. 15:36
  „11. hozzászólás eliv

  Ha elfogy a pénz akkor megint kezdődik elölről minden(levél a Kisalföldnek, önkormányzat, stb), vagy szül még egy gyereket.
  Azért elgondolkodtató hogy itt segélyért könyörög, és hogy a nagy család híve,de az azért érdekes hogy mikor az e-on kikapcsolta náluk a villanyt akkor nem volt "fontos" a nagy család és "anya" létére merte azt mondani hogy vagy visszakötteti az önkorm. a villanyt vagy ad pénzt abortuszra.
  Számomra ez azért elgondolkodtató.”
 • 11. eliv 2010. július 29. 13:47
  „"Az anyának járó juttatások mellett egyelőre csak férje keresetéből élnek"
  Mert még miből kellene élniük??? Én is gyed-en vagyok, ebből, a családi pótlékból és a férjem keresetéből élünk. -Ezt osztjuk be, ennyi van. De gondolom nem csak nálunk, hanem a gyerekes családok többségében is. Csak azért mert valakinek hat gyereke van, már automatikusan jár a "sültgalamb"? Én is szeretem a gyerekeket, de nem biztos hogy lesz harmadik, mert fel is kellene nevelni az ikrek mellett.
  Sok család van, akik nehéz helyzetbe kerülnek, akár saját hibás döntésük miatt, akár önhibájukon kívül. De a "szakadék szélén" nem a család bővítésén kellene gondolkodni. A gyerekeket sajnálom, sokat jelent a szeretet, nem kételkedem hogy ezt meg is kapják, de sok mást kell nélkülözniük.
  És ha elfogynak az adományok az újságcikk után?”
 • 10. pancser 2010. július 29. 12:57
  „8-9! A szegény emberek természetesen valamilyen mődon felelősek a balsorsukért. Mégis nem érzem idevalónak azt, hogy azzal foglakozunk, ki mit iszik, hogyan rongálja az egészségét. A káros szenvedélyek mint az alkohol, cigaretta, kávé igen elterjedtek. Sőt meg merem kockáztatni, hogy minél rosszabb valakinek a sorsa, ezek a dolgok valamilyen vigaszt nyújtanak számára. Ne ítéljünk, hogy ne ítéltessünk. A vallást csak azért emeltem a témába, mert általa tudjuk, hogy sajnos a szegénység örök, de vele eggyütt a segítési kötelezettség is.”
 • 9. Maccii 2010. július 29. 09:09
  „kedves "munkás" 100%-osan egyetértek veled. A sör és a cigaretta mindenek elött. Szánalmas.”
 • 8. munkás 2010. július 29. 00:05
  „Tisztelt Pancser
  Ne keverjük burkoltam se a politikához, se pedig a valláshoz a témát . köszönöm. Más: Szemtanuja voltam annak, hogy a cikkben szereplő hölgy terhesen a barátnőjével együtt egy rendezvényen sört ivott, tudom semmi közöm hozzá, hogy ki mit csinál TERHESEN, de ebből vonja le a konzekvenciát. A másik dolog pedig, hogyha magamból indulok ki akkor azt kell , hogy mondjam nagyon szivesen és önzetlenül segitek a bajba jutott ember társaimon de amikor azt olvasom ,hogy igazán akkor érzékenyült el mikor a kisgyereknek a születésnapjára tortát hoztak akkor talán két doboz cigaretta helyett tudott volna venni neki egy tortát az árából.”
 • 7. Maccii 2010. július 28. 15:16
  „Az is elég embertelen, hogy egy terhesnő cigarettázik, az első amit megvesz. És azt mondja hogy terhesen éhezik. Ha neki jut cigarettára, akkor ne panaszkodjon. És még sorolhatnánk más és más érdekes dolgokat.
  Nem sajnálja senki sem tölük, de vannak dolgok amiket megkérdőjelezhetnénk.”
 • 6. pancser 2010. július 28. 13:49
  „Amit a hozzásszólók megütnek az nem szép hangnem. Mindenkinek vannak hibái, aki szegényeken átlép, nem segít nekik, mondván ez az ő hibája az nagyon embertelen. Minden vallás kivétel nélkül előírja a szegényeken való segítést. De itt vannak akik "jews"-t emlegetnek megint, mint mindig (1-es) ezzel elárulja politikai hovatartozását. Neki elismétlem: Minden vallás előírja, elvárja a szegényeken való segítést és nem tesz kivételt aszerint, hogy hibás vagy nem.”
 • 5. delete 2010. július 28. 13:38
  „Ezek az emberek az adófizetők vérét szívják! Az nem szegénység kérdése,hogy az udvarban és a házban is gyomorforgató állapotok vannak,az a két kéz kérdése,hogy minimum összepakolok magam körül! Minek 6 gyerek mikor a meglévőket sem tudja etetni? Eléggé felkapott lett mostanában,hogy íratok egy "szívszorító" újságcikket és várom a jótevőket! Mi lenne hogyha esetleg saját maguktól megpróbálnának létezni és nem járatnák le módszeresen a falujukat a szánalmas "előadásukkal"! Majd arra leszek kíváncsi,hogy amikor elfogynak a jótevők,mert ugye ők is csak pénzből élnek és nekik is kell nem vadidegeneknek elosztogatni,akkor mi lesz a rászorulókkal? Íratnak egy újabb újságcikket? Dolgozni kellene nem sírni-ríni,hogy ez kell meg az kell! Mi lenne ha mindenki segítséget várna a másiktól? Annak idején aki nem dolgozott azt keményen büntették! Most? Aki nem dolgozik még fizetnek is érte és itt kezdődnek a komoly problémák! Mindenki figyelmébe szeretném ajánlani ennek a kis falunak a "napos" oldalát,a dolgozó,felelősségteljes embereket! Ők is megérdemelnének egy újságcikket!”
 • 4. Gyöngyi60 2010. július 28. 08:39
  „Sajnálom őket. Biztosan nehéz ennyi gyereket eltartani. De minek szül még egyet? Lehet meg sem állnak még ennyinél sem?!”
 • 3. Notta22 2010. július 28. 07:02
  „Tipikus eset:fáj a munka inkább szülök azt könnyebb!Kérem szépen 6 gyerek?? A mai világban?Szült volna csak kettőt lehet el is tudná tartani őket!Családiból nem lehet gyereket nevelni!Nem szeretem az ilyen embereket,csak a sült galambot várják!Hát ha rajtam múlna várhatná is,tuti nem repülne be!”
 • 2. munkás 2010. július 28. 00:04
  „Ez még lemaradt : Ha jól látom a hölgy arc vonásai alapján nem süti pirosra az ész a szemét.”
 • 1. munkás 2010. július 28. 00:00
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz. Azért nem olyan rossz a helyzet munkaügyben M.O.-n ,hogy ne lehetne elmenni és munkát találni. Nem a terhes nőre gondolok.( Mert ugye magától nem lesz senki terhes ha csak nem szállja meg a szentlélek).Hanem a kedves család fenntartóra meg ugye ha jól láttam a képen van két nyári munkára alkalmas gyerkőc és nyári munka cimén kicsit besegithetnének. Abban a faluban egy pár társadalom törmelékétől eltekintve mind dolgos emberek laknak, csak hát vannak egy pár újak és régiek akik azt gondolják , hogy majd a családi pótlékból , meg segélyből ellesznek. Esetleg tudnám javasolni nekik, hogy probálják meg Nógrád megyét (rezervátumot) mert ott már úgyis hozzá szoktak a segélyesekhez. Vagy kiváncsi lennék arra , hogy ezt a lejáratást amit ez a kis község kapott ebben az elmult időszakban (az ilyen fajta munka kerülőktől) ezt , hogy tolerálnák mondjuk Győrsövényházon, vagy Enesén. Volt kommunista, jews , miniszterelnökünk mondta:´Ha nem tetszik el lehet menni´. Azért nem értem az ilyen embereket, hogy hogy a fenébe gondolták ,hogy eltartanak majd ennyi gyereket. Figyelem vannak Család tervezési programok is vagy talán irás tudatlanok? Elnézést kérek előre is ha kicsit nyersen fogalmaztam volna de ennyi erővel dobjanak már össze fél millát nekem mert fel akarom ujitani a fürdőszobám.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első rábaközi gyermekrendőrtábor

Sobor - Bűn- és baleset-megelőzési gyermekrendőrtábort rendeznek augusztus 9-től 14-ig a sobori… Tovább olvasom