Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Segítség a károsultaknak: adományokkal, építési telekkel

Az egyedi polgárőrök adományokat gyűjtöttek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak. A szili önkormányzat egy építési telket ajánlott fel.

A devecseri és kolontári bajbajutottak részére az egyedi polgárőrök öt járművel szállították a felajánlásokat. Tartós élelmiszereket, ruhaneműket, háztartási eszközöket vittek. A gyűjtést továbbra is folytatják. Elsősorban bútorokat várnak.

Németh Gábor, a polgárőrség titkára elmondta: egyeztettek a gyűjtést koordinálókkal és ennek szellemében kérték ők is a helyieket az adakozásra. – Bútorra, hűtőgépre, gáztűzhelyre és egyéb fontos kiegészítőkre számítunk elsősorban.

Az egyedi polgárőrök több járművel szállították az adományokat Devecserbe.
Az egyedi polgárőrök több járművel szállították az adományokat Devecserbe.

A polgárőrök vállalták, hogy saját járműveikkel a szállítást megoldják. Az akcióhoz első körben csatlakozott az árpási önkormányzat és a Nemzeti Gárda egyedi csoportja is. – Ha valakinek van felajánlása, keresse meg a polgárőrséget – mondta Németh Gábor.

A szili képviselő-testület úgy döntött, hogy egy, a község tulajdonában lévő építési telket ajánl fel egy kolontári családnak. Lengyel Lajos polgármester úgy tájékoztatott, hogy felvették a kapcsolatot az ottani illetékessel.

– Három telek közül lehet választani. A kisebbik hatszáz, a két nagyobb ezerkétszáz négyzetméteres. Mindhárom közművesített házhely – tudatta a polgármester. – A testületi határozatról értesítettük a kolontáriakat, bemutattuk falunkat, az itteni lehetőségeket, az infrastruktúrát. Szeretettel várjuk a jelentkező családot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szebb Kisfalud megteremtése a cél

Szebb településre vágyik Kisfalud nemrég megválasztott polgármestere. Ennek érdekében –… Tovább olvasom