Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Rendbe tennék a városközpontot

Csorna - A művelődési központ épületének teljes rekonstrukcióját, a premontrei park zöldfelületének felújítását, a szabadtéri színpad átalakítását, a Szent István tér rehabilitációját, szökőkút építését tartalmazza – többek között – a Csorna városközpontjának fejlesztését célzó pályázati projekt.

Hétfőn délután rendkívüli ülést tartott Csorna képviselő-testülete. Napirendjén a pályázati projektek előkészítésére előterjesztett javaslat szerepelt.

A testület egyetértett a városközpont fejlesztését célzó pályázati projekt tervezési munkáinak elindításával. Ez tartalmazza a művelődési központ teljes felújítását, a premontrei rendház által meghatározott utcaképhez igazodva. A premontrei park zöldfelületének felújítása, a szabadtéri színpad átalakítása, sétálóutak kialakítása is cél. A Szent István tér rehabilitációja és közlekedési célú fejlesztése, a park felújítása, sétálóutak kialakítása, minőségi utcabútorok elhelyezése, szökőkút építése s a városháza előtti dísztér infrastrukturális hálózatának felújítása, korszerűsítése is szerepel az anyagban.

A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert a tervezést célzó közbeszerzési eljárás megindítására.

Szintén egyetértettek a képviselők a szociális szolgáltatóközpont keretében működő idősek klubja akadálymentesítésével és a nyílászárók cseréjével kapcsolatos előzetes állapotfelméréssel. A költségekről készült tájékoztatót az augusztusi rendkívüli ülésen vitatják meg.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél házzal, de kinyitott a fürdő

Csorna - Új, ezúttal kedvező fordulatot vett a csornai „termálregény". Korábban ugyanis arról szóltak a hírek, hogy idén nem tart nyitva a helyi termálfürdő, ám a napokban jó irányba változott a helyzet és vasárnap óta ismét várja a vendégeket a létesítmény. Tovább olvasom