Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Rábaközi kistérségi társulások - A térség egészében gondolkodnak

Megalakultak szerdán a csornai és a kapuvári többcélú kistérségi társulások tanácsai. Vezetőséget is választottak: a csornainak Turi György, a kapuvárinak Hámori György lett az elnöke.

Csorna környékén a harmincnégy kistérségi település közül tíznek lett új polgármestere október 3-án. Őket külön köszöntötték, illetve röviden be is mutatkoztak kollégáiknak az alakuló ülésen.

A húsz éve hivatalban lévő településvezetőknek is gratuláltak. Hárman vannak a körzetben: Tóth Mihályné (Jobaháza), Aller Imre (Kóny), Molnár Vilmos (Potyond).

Az ünnepélyes megnyitó után titkos szavazással választották meg a társulás tanácsának tisztségviselőit. Elnökük Turi György csornai polgármester, alelnökeik Szalay Imre (Bősárkány) és Aller Imre (Kóny).

Az elnökség tagja lett Németh Gergely (Szany), egy további elnökségi tagot a következő ülésükön választanak, mivel most egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget. A pénzügyi bizottság munkájában elnökként Hokstok Imre (Győrsövényház) vesz részt, tagjai Lengyel Lajos (Szil) és Zöld Péter (Szilsárkány). A szociális bizottság elnökének Tóth Mihálynét (Jobaháza) választották, munkáját Németh Ottó (Rábcakapi), Jankovits Ferencné (Tárnokréti), Nagy Gáborné (Zsebeháza) és Pásztorné Szakács Gabriella (Rábapordány) segíti.

A csornai kistérségi társuláshoz harmincnégy település tartozik. Csütörtökön a társulási tanács vezetőségét is megválasztották.
A csornai kistérségi társuláshoz harmincnégy település tartozik. Csütörtökön a társulási tanács vezetőségét is megválasztották.

Kapuváron is felállt a Kapuvár–beledi kistérség vezetősége. Az ülés bemutatkozásokkal kezdődött, hiszen több új polgármester is részt vesz a testület munkájában. Ezt követően Hámori György (Kapuvár) személyében megválasztották a társulási tanács elnökét. A régi-új elnök kijelentette: nem csak Kapuvárban, sokkal inkább térségben gondolkodnak.

Elnökhelyetteseknek Tompáné Balogh Máriát (Beled) és Fodor Józsefet (Osli) szavazta meg a plénum. Ahogy az előzőekben, úgy a pénzügyi bizottság tagjait is egyhangúlag választották, elnöknek Horváth Ferenc szárföldi, tagoknak pedig Tóth Sándor ciráki és Imre László edvi polgármestereket. Döntés született arról is, hogy az úgynevezett területfejlesztési tanács feladatait is a kistérségi tanács látja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz önzetlen adományai

A szanyiak összesen több mint négymillió forintot gyűjtöttek a vörösiszap károsultjainak. Rajtuk… Tovább olvasom