Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Pápa sertést és bizalmat kér, de pénzt nem ad

A nyilatkozatokkal ellentétben továbbra sem fizet a rábaközi gazdáknak a pápai húsgyár. A sertéstartók egyelőre nem tudják, miből fizetik a gabonát, a tápot, viszont az áfát beszedik tőlük.

– A beszállítói számlákat, amelyeknek egy része még le sem járt, folyamatosan fizeti ki a pápai húsgyár, április óta kétmilliárd forintot költöttek erre – nyilatkozta a minap Áldozó Tamás pápai polgármester. 

Ezt követően több rábaközi gazda felháborodottan kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy nemcsak hogy nem fizet Pápa, de még időpontot sem tudtak mondani a tartozások rendezésére. Ahogy az egyik sertéstartó keserűen megjegyezte: a gyár illetékesei bizalmat és disznót kértek legutóbbi megbeszélésükön, ám pénzt nem tudnak
adni.

– Többünknek annyit mondtak, Pápán a gyár új vezetése megelőlegezett bizalmat és disznót kér a beszállítóktól, az előző vezetés tartozásairól nem ők döntöttek. (Egy rendkívüli taggyűlésen Politzer József ügyvezetői megbízását visszavonták, munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, helyére határozatlan időre Uzsoky Andrást nevezték ki – a szerz.)

Magyarul itt is folyik a visszamutogatás – jegyezte meg az egyik gazdálkodó.
Horváth László rábapatonai sertéstartó is leállította szállításait, miután már három hónapos kifizetetlen számlái gyűltek össze Pápán.

– Nemcsak kiszállított jószágaim árát, de az ugyancsak gazdálkodó lányom beszállításait sem fizették ki eddig. Tehát nem tartom helytállónak a „folyamatos fizetés" bejelentését – jegyezte meg a patonai gazda.

Hangsúlyozta, nemcsak a sertések ára maradt eddig Pápán, de a megszerzett és kifizetendő tulajdonrészének több milliója is ottragadt.

– Ha legalább egy szállítmányomat kifizették volna, már újra küldtem volna állatot Pápának – jegyezte meg Horváth László. Hozzátette, a gyár illetékesei által meglebegtetett, úgynevezett készpénzes fizetésből is csak két nap múlva látna pénzt, már ha látna.

– Lassan be kell fizetnem az áfát is, olyan számlák után, amelyeket meg sem kaptam – panaszolta a hazai adójog útvesztőit Horváth László.
Egy másik rábaközi gazdának tízmillió forinttal tartoznak. Lapunknak megjegyezte, többször tárgyalt Pápán, ám még kilátásba sem helyezték a kifizetéseket.

– Ennél többet nem szeretnék mondani. Attól tartok, hátrébb sorolnak a kifizetési listán – panaszolta.

Ugyancsak több tárgyaláson van túl a kapuvári Kiss M. Vencel, kollégáihoz hasonlóan eredménytelenül.

(Lapunk megkereste a Pápa Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatóját is, ám az újonnan kinevezett cégvezető – éppen friss munkakörére hivatkozva – csak később kíván nyilatkozni – a szerz.)

Olvasóink írták

  • 1. jn 2013. június 06. 12:28
    „Nagyon úgy néz ki Pápát is nutoléri a vég (?)
    Pedig aztán pápai hús sok-sok milliárdot kapott már közpénzből (a régebbi vezetések idejében is) . Miért nem lehet felelősségre vonni akik ezekkel a pénzekkel "gazdálkodtak" ??? (közpénz , legyen nyilvános !)

    A sertéstartó gazdákat sajnálom , az Áfa befizetés már csak egy újabb "lökés" a szakadék fele . No erről már tehetne valamit a FIDESZ ! Legalább ezt ne hagyja , hamár nagy szavakkal 6mill. sertést vizionálnak a szaktárcánál .
    Gazdáknak : esetleg Pick vagy Félegyháza , ők még termelnek fizetőképessek ... (de tudom messze vannak)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos döntőbe jutottak

A szili Mesevár körzeti óvoda gyermekei a Pindur Pandúr Ki mit tud? közlekedési versenyen vettek… Tovább olvasom