Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Ötmillióból szépül a csipkemúzeum

Pályázati támogatásból szépítik a höveji Csipkemúzeumot. A beruházás folyamán újabb szerzeményekkel is bővül a gyűjtemény.
A márkavédelem bejegyzése után felújítaná a helyi Csipkemúzeumot a höveji önkormányzat. A beruházás forrásait pályázatból biztosítják: a LEADER-programban nyert a községháza több mint 3,5 millió forintot. A fejlesztés ötmilliós költségének fennmaradó részét az önkormányzat az előző évi, „Egységes falukép-kialakító pályázat" visszakapott támogatási összegéből biztosítja.

– Többek között új, esztétikus vitrineket szerzünk be, a falu védjegyének számító fehérhímzéseket pedig bíborbársony alátétekre helyezzük, jobban kiemelve azok szépségét – mondta dr. Némethné István Erzsébet polgármester. A múzeum körülményeit javító fejlesztéseken kívül új szerzeményekkel is gazdagítanák a gyűjteményt. A régi hímzések beszerzése mellett új munkákat is rendeltek a helyi, immár törvényi védelem alatt álló hímzőasszonyoktól.

Dr. Némethné István Erzsébet: Újabb szerzeményekkel is bővül a település múzeuma.
Dr. Némethné István Erzsébet: Újabb szerzeményekkel is bővül a település múzeuma.


A múzeum bemutatja majd a höveji hímzéskincs változásait jeles alkotók, művészek munkásságán keresztül. A höveji polgármester elmondta: a felújított múzeumot a július 16-i falu- és csipkenapon adják át a nagyközönségnek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a költségvetést Csornán

A csornai képviselő-testület hétfő délután elfogadta a város idei költségvetését. Valamivel több… Tovább olvasom