Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Összevonások után, tanévkezdés előtt

Csorna - Csornán néhány önkormányzati oktatási intézmény új szervezeti formában kezdi a következő tanévet. Másoknál a helyzet változatlan.Az elmúlt időszakban jelentős változáson ment át Csorna közoktatása. Önkormányzati döntés nyomán megszűnt a Csornai Nevelési és Oktatási Központ, és három alapfokú intézmény – a Széchenyi-iskola, a napközi otthonos óvoda és a Kerényi György Művészeti Iskola – összevonásával létrejött a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda.

A változásokról az új intézmény igazgatója, Kristófné Horváth Erzsébet elmondta: szeptembertől a Széchenyi-iskolában kap helyet a művészeti iskola, a napközi otthonos óvoda pedig az eddigi három telephelyen folytatja tevékenységét.

– A belső átszervezéssel egy időben megtörtént a művészeti iskolák összevonása is – közölte az igazgató. – Így a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ tanulóinak művészeti képzését is a Kerényi-iskola látja el oly módon, hogy a tanszakok jelentős részének nem kell átköltözniük, a szokott helyükön maradnak. A Széchenyiben a zenei képzés délutánonként az „A" épületben lesz. Úgy gondolom, hogy jó együttműködéssel, alkalmazkodással zökkenőmentessé tudjuk tenni a folyamatot. Csornán kívül Farádon, Kónyban és Rábapordányban működik a Kerényinek kihelyezett tagozata. Változás továbbá, hogy szeptembertől nemcsak a döri felsősök, hanem az alsósok is a Széchenyiben tanulnak.

Az általános iskola felső tagozatán továbbra is Őszné Domján Éva, az alsósoknál Némethné Fülöp Terézia látja el az igazgatóhelyettesi teendőket. A művészeti iskola intézményegység-vezetője Biki Ottó, az óvodáé Kránitzné Nagy Márta.

A tanulólétszám nem csökken, bár többen végeztek, mint beiratkoztak. Ám a környező településekről is érkeznek tanulók. Szeptemberben mintegy 580 gyerek kezdi meg itt a tanévet, közülük 61 elsős.
A korábbi években megkezdődött a Széchenyi-iskola rekonstrukciója, aminek a folytatásában reménykednek. Ehhez azonban pályázati támogatásra lenne szükség. A fenntartó önkormányzat már megtette a szükséges lépéseket.

A Csukás-szakközépiskolában – dr. Kristóf János igazgató tájékoztatása szerint – nem történt szervezeti változás. A Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – ez az intézmény új neve – annyiban változott a korábbiakhoz képest, hogy a jövőben az egyik igazgatóhelyettes látja el a kollégiumvezetői feladatot. Kovács Istvánné igazgatótól azt is megtudtuk, hogy idén is olyan osztályokat indítanak, mint az előző tanévben.

A Kossuth Lajos Szakiskolában ugyanabban a felállásban kezdik az új tanévet, mint ahogy befejezték a tavalyit – válaszolta érdeklődésünkre Kertész Károly igazgató.

Kristófné Horváth Erzsébet
„A" épület: A zeneiskolai képzés új helyszíne lesz a Széchenyiben.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hagymatermés negyede az átlagnak

Acsalag - A felvásárlási ár jó, a mennyiség nem annyira: röviden ez jellemzi idén a hagymapiacot. A nyári időjárás nem kedvezett a vetéseknek, 600 mázsa helyett mindössze 150-et takarítottak be Acsalagon is. Tovább olvasom