Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Öntésmajori boltbetörés: „kifigyelték” az orgazdát a rendőrök

A Kapuvári Rendőrkapitányság emberei elfogták az öntésmajori boltbetörés feltételezett orgazdáját.
Betörés ügyében folytat nyomozást a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. Varga Krisztián százados, bűnügyi osztályvezető elmondta: a minap ajtóbenyomás módszerével hatoltak be az öntési vegyesboltba, ahonnan cigarettát és édességeket vittek el, mintegy százhetvenezer forint értékben. A rongálással okozott kár húszezer forint volt. Az eset érdekessége, hogy a betörés után jelzés érkezett a kapuvári rendőrségre, miszerint az osli erdőben cigarettát és édességet találtak, műanyag táskákba csomagolva. A helyszínre érkező nyomozók szerint a táskákban az öntési bolt áruja volt. A rendőrök ezután a helyszín közelében figyelőszolgálatba léptek.

– Délután egytől este tizenegy óráig várakoztunk a hidegben – mesélte Varga százados. Ám a figyelésnek meglett az eredménye, mert az éjszakai órákban egy személyautó bukkant fel az általában gyér forgalmú úton. A járműben ülő két személy közül az egyik később elismerte az orgazdaságot, az elkövető után jelenleg is nyomoznak a kapuvári rendőrök.

– Tekintettel a karácsonyi ünnepekre, a Kapuvári Rendőrkapitányság megerősített járőrszolgálatot tart a városban és vonzáskörzetében – mondta Varga Krisztián. A településeken naponta többször megjelennek a rend őrei, akik mellett a bűnügyi osztály nyomozói is portyaszolgálatot tartanak. Az akció az ünnepek teljes időtartama alatt zajlik. A rendőrség ezúton hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy a zsebtolvajlás és a lopások megelőzése érdekében fokozottan figyeljenek értékeikre a vásárlások idején is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határőrtornyot állított udvarán

A minap egy győri cég óriásdaruja emelte végleges helyére azt az őrtornyot, melyet Németh Lajos vitnyédi vállalkozó a déli határszélről hozott a Rábaközbe. – A 18 méteres magasfigyelőből (mafi) eredeti helyén – Siklós környékén – egykor Tito embereit figyelték a magyar határőrök- mondta Németh Lajos, akinek vonzalma a történelmi tárgyak iránt már a '90-es évek elején megmutatkozott Tovább olvasom