Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Nyári munkák az intézményekben

Csornán az önkormányzat által fenntartott intézményekben a nyáron szokásos és szükséges tisztasági meszelés, festés mellett más munkákat is elvégeznek. A piactér eladásából származó összegből 15 milliót költhetnek az intézményekre.
Csornán, az önkormányzathoz tartozó oktatási és közművelődési intézményekben az idén is elvégzik a szokásos és szükségszerű karbantartási munkákat, amely gyakorlatilag a tisztasági meszelésre, festésre korlátozódik – tudtuk meg Horváth Sándortól, a városi kincstár igazgatójától. Erre a munkára a kincstárhoz tartozó tíz intézményben 1 millió 700 ezer forint áll rendelkezésre. Az egyes intézményeknél felhasználható összeg eltérő, van, ahol 30 ezer forintot lehet elkölteni és olyan is, ahol 450 ezret.

Játékok és számítógép

Ezzel azonban nincs vége a nyári munkáknak. Miként Horváth Sándor elmondta, a piactér eladásából befolyt összeg egy részét a képviselő-testület döntése alapján céltartalékba helyezték, s ebből húszmillió forintot az intézmények részére elkülönítettek. A pénz elosztását a testület a pénzügyi bizottság hatáskörébe utalta, amely az intézmények bejárása után meg is hozta döntését. Ám húszmillióból ötmillió továbbra is céltartalékban marad, így a tíz intézményben 15 milliót használhatnak fel.

A rendelkezésre álló összegből az óvodában például új játékokat vásárolnak, az udvari játékokat pedig az EU-szabványhoz igazítják.
A Széchenyi István Általános Iskola 3 millió forintot kapott informatika–technika terem kialakítására, számítógépek vásárlására. Ezenkívül vizesblokkok javítása, néhány radiátor cseréje, padok, székek, táblák beszerzése is esedékessé vált.

A Hunyadi-gimnáziumban a tornatermi vizesblokk javítására, villanybojler cseréjére és a meglévő informatikai teremhez riasztó beszerelésére 500 ezer forintot költhetnek.

Átalakítás, építkezés

Javában tartanak a felújítási munkálatok a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában és Óvodában. Megszépülnek az épületek, rendbe teszik a tornaterem tetőzetét, és megújul a főbejárat előtti térburkolat. Kicserélik néhány tanterem bútorzatát is.  A munka 25 millió forintba kerül, az összeget külföldi adományból fedezik. Az udvaron szabadtéri játékokat, csúszdát, padokat, virágtartókat állítanak fel. Az óvodai részben pedig új termet alakítanak ki, mivel a megnövekedett gyereklétszám miatt az eddigi öt helyett hat csoportot indítanak.

Ütemesen halad a megyei fenntartású, új Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola építése. Információnk szerint minden remény megvan arra, hogy a kivitelezés a tervezett határidőre befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a Margit Kórház ápolási igazgatóját

A csornai Margit Kórház ápolási igazgatója negyven éve dolgozik az egészségügyben és mindvégig… Tovább olvasom