Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nemet mondtak a sebességmérőkre

Csorna - Nem helyeznek el Csorna területén sebességmérőket, mivel az önkormányzat pályázatát elutasította az illetékes hivatal. A polgármester szerint magára hagyják a várost.
Egyelőre nem lesznek sebességmérők Csornán a főutak mentén. Az önkormányzat pályázatát ugyanis elutasította a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ. A városvezetők tervei szerint három ponton helyezték volna el a sebességkijelző berendezéseket.

Egyet a 85-ös főúton a kis-csornai buszmegálló elé, egyet a tejporgyárhoz. A harmadikat a 86-os főútra az Őrangyal-temető északi sarkához tervezték. A beruházás bruttó értéke 3 millió forint, az igényelt támogatás 2 millió 700 ezer, az önkormányzati saját erő 300 ezer forint lett volna.

A berendezésektől azt remélték, hogy befolyásolja majd az autósokat és a jármű sebessége láttán talán valamelyest visszavesznek a lendületből.
A város forgalmára természetesen nem jelentett volna megoldást ez sem, de valamit enyhíthetett volna a gondokon. A végleges megoldást azonban a települést elkerülő útszakasz megépítése hozhatja el.

Egy nemrégiben megtartott fórumon kiderült, hogy Csorna a belvárosán áthaladó napi 20 ezer járművel országos csúcstartó. Az M5-ös autópályán például kisebb a teherforgalom, mint a 86-os főúton. Erről az elsőségről persze szívesen lemondanának a városban, főleg a főutak mentén élők.
Látszatpolitikát folytatnak az illetékesek és egyáltalán nem segítenek bennünket" – reagált az elutasított pályázatra Turi György polgármester.

– A főutak felújítását, az elkerülő megépítését évek óta halogatják. Ahány megbeszélés, annyiféle változat kerül elő, azaz még a nyomvonal sincs kijelölve – mondta a Kisalföldnek. – Az építkezést megelőzi még a régészeti feltárás, a tűzszerészek munkája és az érintett területek kivásárlása. Ha most döntést hoznának az illetékesek, sem bíznék a beruházás 2009-es megkezdésében.

Az önkormányzatok a fejleményeket csak figyelhetik, döntési joguk nincs. Ha pedig, mint most mi is, megpróbálunk tenni valamit, nem kapunk támogatást. Magunkra hagynak bennünket, de egyedül nem tudunk tenni semmit.

Turi György hozzátette: tudják, a katasztrofális helyzetre nem megoldás a sebességmérők elhelyezése, de visszatartó erejük mindenképpen van.

Olvasóink írták

  • 2. Ce. 2007. december 26. 19:09
    „Egyelőre nem lesznek sebességmérők Csornán a főutak mentén."..... ott sem.
    Kár pedig hamar meghoznák az árukat.
    Föleg ha MINDENKI fizetne akit gyorshajtáson érnek.....”
  • 1. nándi 2007. december 22. 08:58
    „Az országban több helyen épülnek elkerülő utak. Érdekes hogy pont Csorna nem kap ilyet, pedig itt lenne leginkább indokolt. Lehet, hogy pikkel a nem szocialista megyékre/városokra a jelenlegi országvezetés amikor a pénzt osztja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betlehem a fővárosban

Csorna–Budapest - Csornai diák munkája is szerepel az idei betlehemi kiállításon a Magyar… Tovább olvasom