Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

˝Nem pártemberek, hanem belediek vannak˝

Sokak számára lett meglepetés: új polgármestere van Belednek. Az ötvenkét éves Major Jenő úgy véli, városa változtatni akart vasárnap.

A Rábaköz egyik legnagyobb meglepetéseként az ötvenkét éves cégvezető, Major Jenő győzött a beledi polgármester-választáson, megelőzve a kormánypártok támogatását élvező Tompáné Balogh Máriát, a korábbi elöljárót.

A dél-rábaközi kisvárosban tegnap délelőtt az üzletekben, irodákban mindenki a választási eredményt taglalta. Egyes vélemények szerint a meglehetősen szerény kampányt folytató Major Jenő éppen e visszafogottság miatt lett győztes, mások a személyi változás szükségességét hangoztatták. Tompáné Balogh Mária már hétfő délelőtt kiköltözött a városháza sarokirodájából. A vasárnapi eredményt nem kívánta kommentálni a Kisalföldnek.

Major Jenő:  ˝A győzelem hírére  az jutott eszembe, hogy igazán csak most jön majd a neheze.˝
Major Jenő: ˝A győzelem hírére az jutott eszembe, hogy igazán csak most jön majd a neheze.˝

– Titkon természetesen ezt az eredményt vártam, ám a győzelem hírére mégiscsak az jutott eszembe, hogy igazán most jön majd a neheze – fogalmazta meg lapunknak Major Jenő. Az új polgármester – aki nős és négy gyermek apja – hangsúlyozta, mostantól Beledben nem kormánypárti és ellenzéki emberek lesznek, hanem helyi lakosok.

– Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy egyes sajtóhírekkel ellentétben nem a szocialisták jelöltje voltam – mondta a polgármester. – Sem a képviselő-testületben, sem a helyi közéletben nem a pártpreferenciák számítanak. Úgy vélem, képviselőtársaimmal együtt csak egy célunk lehet, városunk élhetőbbé tétele és fejlesztése – hangsúlyozta Major Jenő.

Elmondta: a folyó fejlesztések természetesen mennek tovább, sőt, a megyei fejlesztési tervben megfogalmazott célokat is magáénak tekinti. Kiemelte példaként ezek közül a kastély rendbetételét, amivel – ahogy fogalmazott – a huszonnegyedik órában vannak, továbbá a csapadékvíz-elvezetés megoldását, amire uniós forrást várnak.

– Az egykori Betonáru Kft. területének megvásárlását ezelőtt is támogattam, azonban azt követően már nem az én ízlésem szerint történtek a dolgok – tette hozzá. Egyes egészségügyi szolgáltatásokat is szeretne a Dél-Rábaközbe hozni, valamint a város szépítését, út- és járdafelújításait is folytatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések után: kezdődhet a fűtési szezon

Akár húszszázalékos megtakarítást is eredményezhet a Kapuvári Hőszolgáltató előző szezonbeli beruházása. Tovább olvasom