Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nem kell a vállalkozóknak a munkahelyteremtő pályázat?

Csorna - A csornai vállalkozók nem jelentkeztek a helyi önkormányzat munkahelyteremtő pályázatára, ezért most újra kiírják.

Első nekifutásra sikertelen volt a csornai önkormányzat Foglalkoztatási Alap-pályázata. A város egy éven át összesen 18 millió forinttal támogatta volna a helyi vállalkozók munkahelyteremtését. Vállalkozásonként akár több mint kétmillió forinttal. Pályázó azonban nem akadt. A település alpolgármestere a kedvezőtlen gazdasági helyzettel és a kormány vállalkozókat sújtó intézkedéseivel magyarázza az érdektelenséget.

Gyopáros Alpár a Kisalföldnek elmondta: szeptember elsejei határidővel újra kiírják a pályázatot.

– A Foglalkoztatási Alap meghirdetésével az volt a célunk, hogy a helyi vállalkozásokat és munkavállalókat támogassuk – tájékoztatott. – Elsősorban a vállalkozások erősödését és a város foglalkoztatási színvonalának emelkedését reméljük. Az önkormányzat a nyertes pályázó új foglalkoztatottjának munkabérét és annak járulékait finanszírozza egy éven keresztül maximum 2 millió 160 ezer forint erejéig. Az első pályázat benyújtásának határideje május 20. volt. Többen is érdeklődtek, elsősorban az ipari és a kereskedelmi szektorból, de végül nem érkezett pályázat.

Az alpolgármester úgy látja: a vállalkozások helyzetét tekintve érthető az érdektelenség. Ennek ellenére újra kiírják a pályázatot.

– A különböző, őket közvetlenül és közvetve is érintő kormányzati intézkedések és azok hatásai, mint a forint gyengülése, az adószabályok szigorítása, az adók mértékének emelkedése, a piaci kereslet csökkenése miatt a helyzetük bizonytalan. Az elsődleges célcsoportunk éppen ez a kis- és középvállalkozói réteg volt – tette hozzá Gyopáros Alpár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éves a kónyi kézművestábor

A kónyi kézművestáborban most 46 kónyi és vidéki gyermek vesz részt, akik húszféle technikát… Tovább olvasom