Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Nem fáznak már a „kifliházakban

Két hónappal ezelőtt még nem működött a távfűtés a kapuvári kifliházakban. Az azóta eltelt időben a szolgáltató elhárította a hibát.
illusztráció
Nincs fűtés a kapuvári, úgynevezett kifliházakban – számolt be a Kisalföld két hónappal ezelőtt a rossz hírről (Kisalföld, október 10.). A lakásokon kívül nem működött a szolgáltatás a Széchenyi-iskolában sem. Akkoriban a lakók arról panaszkodtak, hogy meleg vizük sincs és a szobák is kihűltek.

A napokban ismét ellátogattunk a kifliházak környékére, s afelől érdeklődtünk, hogy most mi a helyzet. Néhány lakóval beszélgetve kiderült, hogy a gondok elmúltak és a mínusz fokok beköszöntével sem panaszkodott senki arra, hogy fáznia kell odabent. Hámori György, a Széchenyi-iskola igazgatója, a körzet önkormányzati képviselője is örömmel újságolta, hogy az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb zökkenőkkel ugyan, de biztosították a szolgáltatást az intézményben. Mint mondta, neki páran jelezték a lakók közül, hogy nincs minden rendben a radiátorok körül, de az igazán hideg időjárás érkeztével már melegek a fűtőtestek.

A városházán Borsodi Tamás jegyző is ezt a hírt erősítette meg akkor, amikor arról tájékoztatott, hogy azóta nem érkezett lakossági bejelentés a polgármesteri hivatalhoz. Nagy Imre, a szolgáltató RAS-Hő kft. munkatársa elmondta, hogy a korábbi újságcikk után rövidesen megindult a fűtés. A szakemberek az elöregedett távvezetéket kicserélték és a remények szerint a jövőben nem fordulhat elő hasonló probléma.
A távfűtés ügye a következő képviselő-testületi ülésen is napirendre kerül: arról tárgyalnak majd a képviselők, hogy változzon-e a szolgáltatásért fizetendő díj mértéke.

Kapcsolódó cikk >>
Fűtés és meleg víz nélkül

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus halál a 85-ös főút mentén

Egy fiatal hölgy meghalt, a vele utazó két gyermek viszont nem sérült meg abban a személyautóban,… Tovább olvasom