Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem apadt el a kút Csornán

Vélhetően a nagy szárazság miatt csökkent a hozama.

˝Elzárták Csorna egyetlen, megmaradt artézi kútját is. A vasútállomásnál lévő csapból alig csordogál a víz, pedig nagyon sokan oltják ott a szomjukat.˝

Az olvasói jelzésre a GYSEV Zrt.-nél megtudtuk: a vasúttársaság kezelésében van a kút, s szó sincs elzárásról. Vélhetően a nagy szárazság miatt csökkent a hozama.

Csorna valamikor híres volt artézi kútjairól, a víz minőségéről, tisztaságáról. Valamikor több kifolyó is volt a városban, a legutóbbi időkben még a malom előtt, a Szent István téren, illetve a vasútnál lehetett feltölteni a kulacsokat. Aztán sorra elapadtak a források, egyedül az állomásnál maradt meg. A vasúttársaság legutóbb 2009-ben újíttatta fel a kutat. Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője érdeklődésünkre most úgy tájékoztatott, hogy víznyomás helyreállt.

– A csornai állomásnál található artézi kút úgynevezett szabad folyású, amelynek vízhozama függ a talajvíz mennyiségétől, a különböző vízmozgásoktól és természetesen a csapadék mennyiségétől is. A vízhozamcsökkenés vélhetően az elmúlt hetek rendkívül száraz időjárásának volt a következménye, azonban a kút víznyomása az elmúlt napokban helyreállt – fogalmazott Rázó László.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2013. augusztus 15. 11:02
    „"több kifolyó is volt a városban"
    azóta máshol már rájöttek, hogy ezt sem szabad pazarolni és csapot tettek rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűz Kapuváron - Még egy kiszállítás

Az eddigi években rendszeresen visszatérő téma volt a város határában és a külső kerületekben augusztusban érezhető erős szag. Tovább olvasom