Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Négyen adták le az ajánlóíveket Bezin

Négy polgármesterjelöltje lesz Bezin a márciusi időközi önkormányzati választásnak. A tisztségről tavaly decemberben lemondott Kovács György helyére választanak utódot a helyiek.
Továbbra is népszerű a bezi polgármesteri szék. A március 29-re kitűzött időközi választás után négyen szeretnének beleülni. A jelöltállítás határideje hétfőn letelt, a Kisalföld Csapó-Molnár Violetta jegyzőtől érdeklődött a részletek után. Bezin azért kellett időközi választást kiírni, mert a község polgármestere, Kovács György tavaly év végén lemondott tisztségéről.

Most tehát négyen adták le az ajánlóíveket a helyi választási bizottságnál.
Burányi Renáta Éva, aki polgármesterjelölt volt az októberi választáson is. Varga Kálmán jelenlegi alpolgármester is úgy döntött, megméretteti magát. Kovács György lemondása óta egyébként ő irányítja a település életét. Ismét jelölteti magát Bősze Kornél, Bezi 2010 és 2014 közti polgármestere. A jelöltek között van Martini Csilla, a település német nemzetiségi önkormányzatának képviselője.

A Kisalföld még január közepén érdeklődött a faluban arról, hogy mit szólnak a helyiek a kialakult helyzethez. (Kisalföld, 2015. január 14.) Akkor többen is megfogalmazták: az egész képviselő-testületnek le kellett volna mondania, hogy a helyiek újra dönthessenek az önkormányzat összetételéről. Ez nem történt meg. Azzal a beziek egyetértettek, hogy a viták nem tettek jót a közösségnek, de úgy gondolták, a véleménykülönbségeket meg lehetett volna beszélni.
A véleménykülönbségeket meg lehetett volna beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csornai Fidesz válaszolt az MSZP-nek

FIDESZ-KDNP frakció tagjai a baloldali képviselőkkel továbbra is a város érdekében kívánunk együtt… Tovább olvasom