Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Munkaerő érkezik Csornára?

Egyebek mellett az önkormányzati képviselők, a bizottságok elnökei és tagjai, továbbá a tanácsnokok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról alkotott rendeletet csütörtöki ülésén Csorna képviselő-testülete.
Csütörtökön délután tartotta januári rendes és a szokásostól eltérően meglehetősen rövid, mintegy másfél órás ülését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Az ülés kezdetén a teremben lévők Papp József polgármester javaslatára néma felállással adóztak a polgármesteri hivatal közelmúltban elhunyt régi dolgozója, Cser Gizella emlékének.

Elítéltek foglalkoztatása

Napirend előtti beszámolója során Papp József polgármester érdekes hírrel szolgált. Elmondta, hogy január 15-én tárgyalt a Hantech Rt. vezérigazgatójával a cég megvalósult és tervezett fejlesztéseiről. A vezérigazgató tájékoztatta őt arról is – s ezt később írásban is megtette –, hogy a Hantech Rt. szerződést írt alá Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézettel elítéltek foglalkoztatásáról. Ezzel a Csornára távolról érkezett munkaerő egy részét szeretnék kiváltani. Papp József elmondta, hogy szóban és írásban is tájékoztatta a cég vezérigazgatóját arról, hogy ez a megállapodás rengeteg problémát és kérdést vet fel a város vezetése számára, amelyekre választ kell találni. Ezért kezdeményezte, hogy a képviselő-testület a Hantech Rt.-nél tájékozódhasson a foglalkoztatás körülményeiről, úgy, hogy a képviselők kérdéseket intézhessenek a cég jelen lévő vezetőihez. Kérte továbbá a büntetés-végrehajtási intézet és a helyi rendőrkapitányság vezetőinek jelenlétét is ezen az összejövetelen, valamint azt, hogy erre mielőbb sor kerüljön, hiszen minderről korrekten tájékoztatni kell a várost is.
Ugyancsak napirend előtt Abdai Imre, a társadalmi kapcsolatok tanácsnoka számolt be a Csornai Sportegyesület új elnökének és elnökségének megválasztásáról.
Rátérve a napirendre tűzött témák tárgyalására, elsőként az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok, valamint a tanácsnokok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról alkotott rendeletet, azután a saját ez évi munkatervét fogadta el a képviselő-testület.
A szavazás előtt a többség nem értett egyet a gazdasági bizottság azon javaslatával, hogy ne csak májusban, hanem novemberben is tartsanak közmeghallgatást. De ha szükség lesz az ilyen rendezvényre, akkor nem lesz akadálya, hogy megszervezzék.
Vita nélkül fogadták el a képviselők a pénzügyi-gazdasági ellenőrzések 2002. évi tapasztalatairól szóló beszámolót, azt követően pedig az Acsalag és Csorna Önkormányzatok Általános Iskolai és Napközi Otthonos Óvodai Társulása Tanácsának tagjává választották Király Jánosnét és Kapui Ferencet.

Használhatja a lövészegylet

Határozati javaslatban rögzítették a városatyák, hogy az önkormányzat a Laky Döme utcai volt óvodaépület egy részét június 30-ig ingyenesen a Polgári Lövész Sportegyesület rendelkezésére bocsátja. Egyben felhatalmazták a polgármestert a megállapodás megkötésére.
Végezetül a helyi birtokhasznosítási bizottság önkormányzati tagjává dr. Turi Györgyöt választották meg képviselőtársai.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán általában jó az adómorál

Csornán az adózók többsége határidőre eleget tesz bejelentési, bevallási és fizetési… Tovább olvasom