Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Most sikerül? Pályázatot írtak ki a kapuvári húsgyár vagyonára

Újabb pályázatot írtak ki a felszámolók az egykori kapuvári húsgyár két cégének vagyonára, amelyet ezúttal is együttesen hirdettek meg.

Jendrolovics Péter Pál felszámolóbiztos az MTI-nek pénteken elmondta: a társaság ingatlanaival rendelkező Kapuvári Hús Zrt. vagyonának irányárából - a hitelező pénzintézetekkel egyeztetve - mintegy 30 százaléknyit engedtek.

A modern technológiát tulajdonló, a zrt. tulajdonában lévő Kapuvári Bacon Kft. irányárát ugyanakkor változatlanul hagyták a negyedik pályázaton. "Az utóbbi hónapok gazdasági folyamatai alapján látunk esélyt arra, hogy ezen az áron megvegyék a tulajdont; a pályázat során ismét előnyt élveznek azok, akik a teljes vagyonra tesznek ajánlatot" - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy két sikertelen kör után harmadszor külön-külön hirdették meg a két társaság eszközeit, de úgy sem találtak rájuk vevőt. Jendrolovics Péter Pál tájékoztatása szerint a két társaság vagyonára 2014. február 19-én délig lehet ajánlatot tenni.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy tavaly szeptember 17-én benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először az idén áprilisban, majd júniusban hirdették meg, együttesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat.

A zrt. vagyonának irányára ezeken a pályázatokon mintegy 1,5 milliárd, a kft.-é körülbelül 450 millió forint volt. A határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen körülbelül 7,6 milliárd forint értékben.

A dolgozói igényeken felül mintegy 3,5 milliárdos beszállítói és négymilliárdos egyéb követelést tartottak akkor nyilván.

A hitelezői tájékoztatón elhangzottak szerint a dolgozók járandóságának teljes kifizetésére akkor van matematikai esély, ha sikerül eladni a gyár vagyonelemeit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészségügyről tanultak az akadémián

A téli szemeszter véget ért, de tavasszal folytatódik a csornai Nyugdíjas Akadémia. A minap százhatan kaptak elismerő oklevelet. Tovább olvasom