Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Minden korosztályra gondolnak

A csornai kulturális élet ˝főfelelőse˝ szerint a rendezvények látogatottságán van javítanivaló a városban.

Szalayné Galambosi Tímea minden korosztálynak szeretne programot szervezni.

A csornai művelődési központ és könyvtár 2008 novemberében kinevezett igazgatója azt szeretné, ha felújított és kibővített intézménye a Rábaköz kulturális központja lenne.

Szalayné Galambosi Tímea elmondta, kinevezése után az első lépések között új és hatékonyabb munkarendet és gazdálkodást vezetett be. Kijelölte az új kezdeményezések és programok felelőseit. Célja az, hogy minden korosztály érdeklődését színvonalas programokkal keltsék fel. 2009-ben negyvenkilenc műsoros rendezvényük volt közel 23 ezer résztvevővel. Négy felnőtt- és öt gyermekszínházi előadást tartottak. Ez utóbbi évek óta telt házzal működik. A felnőttbérletes előadásoknál új színházzal szerződtek, nagyobb kampánnyal fogtak a szervezéshez és bíznak a nagyobb érdeklődésben.

– Igyekszünk figyelembe venni a felmerülő igényeket. Tavaly népszerű volt a gyermeknapunk, a Rábaközi Napok programjai, illetve a felnőtteknek szervezett operett-, nóta- és nosztalgiaműsorok – tekintett vissza az igazgató. – 2009-ben új rendezvénysorozatot szerveztünk Zenepaviloni koncertek címmel. A közönség visszajelzése pozitív, ezért idén is szeretnénk folytatni. A Városi Művelődési Központ egyik alapfeladata, hogy tárlatokat szervezzen. A helyi és a környékbeli alkotók munkáin kívül olyan újszerű bemutatókat próbálunk összeállítani, amelyek nagyszámú közönséget vonzanak. Tavaly tizenegy kiállítást rendeztünk, melyek hatvankét napon át körülbelül négyezer látogatót csábítottak.

Szalayné Galambosi Tímea azt szeretné, ha rendezvényeiken minden hely foglalt lenne a nézőtéren.
Szalayné Galambosi Tímea azt szeretné, ha rendezvényeiken minden hely foglalt lenne a nézőtéren.

A könyvtárról szólva Szalayné Galambosi Tímea kiemelte: mivel az olvasást már gyerekkorban meg kell szerettetni, folyamatosan szerveznek könyv- és könyvtárhasználati foglalkozásokat iskolásoknak.

2009 tavaszán sorozatot indítottak. Különböző csoportokat szólítottak meg, májusban az internetezőket, júniusban a pedagógusokat, júliusban a családokat és a nyaralni vágyókat. Az októberi könyvtári héten kapcsolódtak az országos nagyikönyvtári napokhoz. A könyvtári hét rendezvényei sikeresnek bizonyultak. A vasárnapi programok látogatottsága nagy volt, a hétvégi nyitva tartásnak örültek az olvasók.

Novemberi akciójukkal a könyvtár egyik legnépesebb látogatói csoportjának, a krimiolvasóknak kínáltak könyveket. Az akciók növelték a beiratkozó olvasók és a kölcsönzések számát.

– A beiratkozási díjunkat úgy állapítottuk meg, hogy kedvezzünk régi és leendő olvasóinknak egyaránt. Egy megvásárolt könyv árának harmadáért lehet már egy évre beiratkozni a könyvtárba – jegyezte meg az igazgató.

Több sikeres pályázatuk van: könyvtári számítógépes katalógusukat megújítják, a korszerű rendszer interneten is elérhető lesz. Másik pályázatukban a mikrofilmen található régi újságok digitalizálását valósítják meg. A Külügyminisztérium által kiírt pályázaton is elnyerték a maximálisan pályázható összeget.

Olvasóink írták

 • 8. qeu 2010. február 08. 16:38
  „Pancsernak teljesen igaza van!
  Sajna hekusnak is igazat kell hogy adjak. Ha az épület megújulna és sikerülne a hangszigetelés is, akkor úgy vélem a jelenleg jogosan vélt háborgás a zaj miatt is okafogyottá válna, válik.
  A nosztalgia buli jó 5-let!”
 • 7. hekus 2010. február 08. 08:56
  „Az a baj itt, hogy nem lehet már olyan rendezvényt szervezni ami "hangos"!
  Én fiatal vagyok, nem ismerem azoknak a buliknak a varázsát amiről beszélnek Önök!
  De az biztos, hogy az is hangzavarral járna. Ha a technika nem is volt olyan fejlett anno mint most, akkor is biztos, hogy 50-100 fiatal önmagában is "hangos".
  Itt most már csak az lesz a kérdés, hogy ha az idősebb korosztálynak összehoznának egy nosztalgiakoncertet, akkor ahhoz mit szólnának a lakók és a város. Ugyanúgy hujognának mint amikor fiatalok "hangoskodnak"?
  Kíváncsian várom lesz e megkülönböztetés. Mert ha lesz akkor igen nagy baj van itt Csornán. Ha meg nem lesz, akkor eleve elvan ítélve a nosztalgiabuli.
  Látják ez a baj itt Csornán. De ha belevágnak ilyesfajta rendezvényekbe, akkor majd meglátják.
  Nem lesz a müvi-ben buli 12-ig, mint régen..
  Mert Csorna alapból kiakarja szűrni az ilyesfajta megmozdulásokat.
  Pedig nem jó dolog az, hogy a fiatalok más falukba, városokba járnak szórakozni. Ha megnézik más városba viszik, más vállalkozó zsebébe viszik azt a rendgeteg pénzt, amit annyi fiatal el "szórakozik" péntek, szombat este..
  De ezt még nem vették észre itt..”
 • 6. pancser 2010. február 05. 15:48
  „A hölgy nagyon csinos, jó lenne ha a Művelődési intézmény épületét is hozzá igazítanák.”
 • 5. musicnummer1 2010. február 03. 18:21
  „4. Jerry !!!!!! Köszi,hogy felfigyeltél az ügyre.....Bövebbet Kapuváron a Szücs János barátom,az ingatlanközvetitö irodájában megtalálható.Egy hete találkoztam vele,és Ö emlitette,hogy szivesen beszállna ennek a nosztalgia dj-nek megszervezésében.Bár nálam a Jani egy picivel fiatalabb korosztály,de emlékszik a régi szép idökre.Egyébként én is csornai születésü vagyok,csak messze kerültem,de Csorna mindig is a szivem csücske volt - és lesz is !!!!!!!Képzelheted, a mi korosztályunknak egy ilyen buli,a mai fiatalok is tuti hogy nagyon jól éreznék magukat,akkori rendtartással, bambival a kézben........Igen,tudunk beszerezni akkori " csúcstechnikának" számitó UV lámpákat,és a fehér ing,bluz kötelezö lenne a belépéskor.Részemröl gázsit nem kérek,tiszta szórakozásból vállalam.Belépödijként meg mondjuk 100 Ft-ot kérnénk,amit teljes egészében a Müvháznak adnám......
  Kérlek vedd fel a kapcsolatot a Szücs Jani barátommal,és csináljuk meg.....Kellene a müvház email-cime,igy neten keresztül megszervezhetnénk.....Jaj,de felvillanyozott még csak a gondolat is !!!!!!
  Üdv Mindenkinek,aki segit ebben az ügyben.........Sziasztok,Fiatalok és a korosztályom.......mindenki ismer Csornán.......:-)Ezért maradok - egyenlöre - nick-néven.......:-))))))))))”
 • 4. Jerry 2010. február 03. 17:38
  „musicnummer1,én drukkolok neked, hozz hát össze egy nosztalgia műsort.Én még emlékszem arra, hogy az utánad következő generációban /10 évvel később/ az ifi házban és az alatta lévő pinceklubban csináltunk bulikat,na meg a művház aulájában táncesteket,stb.Hát én is el tudnék vinni egy ilyen nosztalgia műsort, még megvannak a bakelit lemezek, a Tesla lemezjátszó és a hangfalak is. Mit gondolsz,lehetne még kapni UV lámpát? A mostani igazgató nőnek további jó munkát kívánok. Ő a kép alapján az a korosztály lehet, amelyiknek már történelem a bakelit lemez, míg nekünk nosztalgia. Azért sikeres lenne egy jó nosztalgia buli szerintem is. Lenne még jelentkező?!”
 • 3. miro132 2010. február 03. 16:14
  „javaslok egy egészséges életmód főzőtanfolyamot ahol esetleg a nyugdijasok és vagy a korosabb háziasszonyok is meg tudnák tanulni a zsirszegény és diétás főzés rejtelmeit”
 • 2. musicnummer1 2010. február 03. 15:52
  „T.Müvház !!!!!
  1971-ben 2 barátommal csináltuk Magyarország elsö disc-jockey-t ( akkor ugy mondták Csornán: díszdzsoké) :-)
  A korosztályommal ha találkozom az utcán,mind csak örömmel gondolnak vissza....azok voltak a szép idök.....minden szombaton a fiatalok 23 óráig tényleg jól szórakoztak,bambit ittak,szendvicseket csináltunk saját pénzböl......?s a gázsink nulla volt,de örömmel csináltuk.....Nem volt eröszak, szeszesital......és mégis ott tolongtak a bejáratnál.....Vidékröl jöttek busszal, bringáva,riga mopeddal.... Tesla szalagos magnóval, Supraphon lemezjátszóval...Videoton hangfallal......Ma már csak egy szép emlék.........és ez 39 évvel ezelöttt volt........Ma, 62 évesen is elvinnék egy ilyen müsort,szivesen örömmel,ha látnám,hogy van értelme.Cimem a szerkesztöségben.
  Sok sikert az igazgatónönek !!!!!!!!Biztos,van még a korosztályomból,aki igy gondolkodik.......”
 • 1. pinquin 2010. február 03. 14:37
  „A közölt fotó annyira jó, hogy csak "irigykedni" tudok, már azt hittem "a nap szépe" rovatot nyitottam meg :)
  Egyébként gratulálok eddigi munkájához, és további sok sikert kívánok.
  P.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 véradó Hövejen

Akik tíznél többször nyújtották karjukat, névre szóló emlékplakettet vehettek át. Tovább olvasom