Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Minden jelentkező elmehet táborozni

Kapuvár - Több mint hárommillió forintos beruházással új vizesblokk és fedett teraszok készültek a kapuvári önkormányzat balatonakali táborában. A helyi iskolákból minden jelentkezőt elvisznek a Balatonra.
Szinte az egész szezonban telített a kapuvári önkormányzat bala-
tonakali tábora, még az előszezont is kihasználja az üzemeltető vállalkozó. Elmondása szerint minden bevételüket visszaforgatják a fejlesztésekbe.

– Már a tanév befejezése előtt is fogadtunk erdei iskolás gyermekeket, legutóbb a győri Gárdonyiból – mondta Kovács Csaba, az akali tábor üzemeltetője. Amint a tanévnek vége lett, a kapuvári gimnázium nyolcvan-kilencven tanulója érkezett az egykori úttörőtáborba, előszezoni árakon. Az üzemeltető szerint holnap a Kapuvári Térségi Iskola (KTI) mintegy ötvenkét diákja indul a Balatonra, akiket a beledi tanulók és a belediek erdélyi testvértelepülésének diákjai váltanak, közel ötven gyermekkel. Kovács Csaba hozzátette, nem csak a belediek táboroztatják a testvértelepülések gyermekeit, jelenleg Kapuvár partnerének, a romániai Biharnak a tanulói élvezik a balatoni nyaralás örömeit. Az üzemeltető elmondta, a szezon végén – immár hagyományosan – gólyatáborokat szerveznek Balatonakaliban, ahol a tanárok és az igazgatók találkozhatnak jövendőbeli tanulóikkal. A fejlesztésekről szólva Kovács Csaba hangsúlyozta, a bevételeket teljes mértékben visszaforgatják a tábor színvonalának emelésébe.

Balatonakali: Legutóbb fedett teraszt építettek és szinte folyamatosan javítják a faházak belső felszerelését. Nemrég fejezték be a vizesblokk teljes felújítását.
Balatonakali: Legutóbb fedett teraszt építettek és szinte folyamatosan javítják a faházak belső felszerelését. Nemrég fejezték be a vizesblokk teljes felújítását.

– Legutóbb fedett teraszt építettünk és szinte folyamatosan javítjuk a faházak belső felszerelését. Nemrég fejeztük be a vizesblokk teljes felújítását, melynek költségei meghaladták a hárommillió forintot – mondta az üzemeltető. A házak külső felújítására pályázati és kisebb mértékű önkormányzati forrásokat remélnek. Kovács Csaba hozzátette, a kapuvári önkormányzatnak egyelőre nem került pénzébe a fejlesztés.
Szalayné Soós Edit, a kapuvári táborvezető tájékoztatta lapunkat arról, hogy a KTI-ből minden jelentkezőt el tudnak vinni, kivéve az idén nyolcadikból kimaradtakat és az esetleges fegyelmi büntetésben részesítetteket. – A diákok költségeire a szülőknek huszonegyezer forintot kell fizetniük, ez tartalmazza a kirándulások, a fürdés és a közlekedés költségeit is – tette hozzá Szalayné.

Az otthonról hozott pénzen felül a KTI szülői munkaközössége hatvanezerrel, a diákönkormányzat tízezer forinttal támogatja a tábort. A programok közül a táborvezető is kiemelte az úgynevezett „betojtúrát" (éjszakai ügyességi verseny), mely nagy sikernek örvend a diákok körében. A gyermekeket a KTI öt pedagógusa kíséri, ami a táborvezető szerint ideális létszám.


 Hátrányos helyzetű gyerekeknek
Az iskolákon kívül például a beledi Egyesített Szociális Központ is szervez táborozásokat a gyermekeknek. Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető elmondta, idén augusztusban egy hétre visznek összesen negyvennégy gyermeket a balatoni Pálkövére. Az intézményvezető azonban hangsúlyozta, a tábor legfontosabb feladata a hátrányos helyzetű gyermekek integrálása. A tábor költségeit pályázatból (közel négyszázezer forint), valamint vállalkozói és egyesületi támogatásból fedezik. A belediek szerveznek nyári napközis táborokat is. Ez kétszer egy hétig tart, összesen közel hetven gyermek részvételével. Itt a hangsúlyt – a játékok mellett – a prevencióra helyezik, ahol egészségügyiek és például a rendőrség közreműködését is igénybe veszik.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közlekedés: vonatnak, busznak egy az ára

Csorna - A nagyvárosok közelségének köszönhetően a csornaiak nem panaszkodhatnak. Félóránként van… Tovább olvasom