Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Megőrizni, gyarapítani, átadni

Az elődöktől tanultakat szeretnék megőrizni és gyarapítani a szanyi bokrétások. Tudják, sokat kell még tanulniuk, de hisznek az összefogás erejében.
 
Közgyűlést tartott és értékelte a 2017-es esztendőt a szanyi Bokréta Néptáncegyesület. Németh László, az egyesület elnöke részletezte az együttes körül történt változásokat, felsorolta a sikereket, eredményeket. 
A rendezvényen elhangzott: a Bokréta tagjai egymást segítve, összefogva továbbra is feladatuknak tekintik, hogy a nagy elődöktől és Töreki Imrétől kapott tudásukat, tapasztalataikat megőrizzék, gyarapítsák és továbbadják.
A Kisalföld kérésére az egyesület vezetősége kifejtette: az együttes még ma is nagyon kedvelt és népszerű. Tavaly is számos rendezvényre kaptak meghívást, amelyeken sikerrel szerepeltek. 

Kiemelték a répcelaki Kalinkó Fesztivált és a győr-ménfőcsanaki Szüreti Fesztivált. 

Az egyesület tavaly nyáron pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Programba, amely sikeres lett. Az elnyert támogatást értékmegőrző fejlesztésekre fordítják. A többi hagyományőrző egyesülethez hasonlóan a szanyiak továbbra is fontos feladatuknak tekintik az utánpótlás felkészítését, nevelését. 

A Bokréta közgyűlésén a vezetőségi tagok szavazatai alapján „Az év táncosa" díjakat is átadták. 

A hölgyeknél Kontreczné Németh Nikoletta, a férfiaknál Vincze Tibor, a lányok között Hegedűs Regina, a fiúknál Orbán Zoltán érdemelte ki a díjat az együttesben végzett kiemelkedő tevékenységével.

Az idei évről azt mondták: nagy reményekkel indulnak neki. Tudják, hogy rengeteget kell még tanulniuk, de hiszik, hogy az összetartó közösség képes a szanyi hagyományokat fenntartani, továbbadni, még akkor is, ha néha akadályok gördülnek eléjük. Köszönetüket fejezték ki Szany lakóinak, akik akár kutatómunkával, akár tudással támogatják őket abban, hogy elérhessék a kitűzött célokat. Külön kiemelték az egyesület tagjai a helyi önkormányzat és a pártolók anyagiakban is megjelenő segítségét. 

A bokrétások a közgyűlésen köszöntötték a csoport egyik legidősebb tagját, a 91 éves Orbán Józsefné Anna nénit. A rendezvény táncos mulatsággal ért véget, amelyen a táncosok Greznár Zoltán és zenekara kíséretével táncoltak és nótáztak. 
Változás
A Kisalföld is többször foglalkozott tavaly a Bokréta együttesnél történt változással. Az együttes korábbi művészeti vezetője, Töreki Imre, aki 54 éven át irányította a csoportot, távozott a Bokrétától. (Kisalföld, 2017. 
augusztus 9.)
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bősárkányban az elmúlt 4 évtizedben 13 ikerpár született, 2 pedig úton van - fotók

Harminc ikertestvér egy faluból. Tovább olvasom