Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

˝Más választásom nincs, küzdenem kell˝

Dör - Fialka László kitartóan küzd betegségével, erőt családja és jóérzésű emberek segítő szándéka ad neki.

A nagybeteg döri férfit júniusban érte közúti baleset. Autója tönkrement, de olvasóink ismét segítettek.

– Rám ezt mérték ki odafent. Viselem a sorsomat és amíg tudok, küzdök – mondta portálunknak a döri Fialka László. A nagybeteg, daganatos férfi júniusban lett egy közúti baleset vétlen, ráadásul cserbenhagyott áldozata. A lelki megterhelésen túl anyagilag is padlóra került a család.

Egyelőre csak biztatást kaptak a biztosítótól, pénzt még nem. Jóérzésű emberek viszont segítettek.

Fialka László már a baleset előtt is állandó orvosi kezelésekre szorult. Autójára nagy szüksége volt a bejáráshoz. A bajt tehát tetézte, hogy Suzukijuk totálkáros lett.

– A júniusi cikk után egy péri fiatalember, Ihász Sándor keresett meg – mondta Fialka László. – Felajánlotta, hogy jó állapotú, de általa nem használt autóját rendelkezésemre bocsátja. Meghatott a fiatalember jóindulata és néhány nap alatt már nálunk is volt a Renault. Feleségével együtt jöttek el hozzánk és bizony sírva fakadtam. Apró javítást kellett elvégezni az autón, amit egy csornai szerelő, Dombos Péter ingyen csinált meg. Mindkettejüknek nagyon hálás vagyok és ezúton is köszönöm a segítséget. Annyi szomorúság ért már bennünket, de ezek a dolgok erőt adnak és kitartásra buzdítanak.

A kölcsönautó: A balesetben Fialkáék autója totálkáros lett. Most kölcsönautóval jár a beteg férfi kezelésekre, melyet egy péri, jóindulatú fiatalembernek köszönhet.
A kölcsönautó: A balesetben Fialkáék autója totálkáros lett. Most kölcsönautóval jár a beteg férfi kezelésekre, melyet egy péri, jóindulatú fiatalembernek köszönhet.

Anyagi gondjaik azonban ettől még nem oldódtak meg és másik, saját járművük sincs Fialkáéknak. A rendőrségi eljárás már lezárult. Kiderült, hogy Fialka László vétlen volt a balesetben. A biztosítótól a napokban kaptak levelet, melyben kárukat 280 ezer forintra becsülték. Ez az összeg persze nem lesz elég nekik. A férfinak egy ügyvéd ismerőse ajánlotta fel, hogy képviseli ügyét, így peres úton talán a pénzéhez jut.

– Nem hiányzott nekem a betegségem mellé még egy ilyen eljárás is. Mást azonban nem tudok tenni, hiszen autóra szükségem van és mások jóindulatával nem akarok visszaélni – tette hozzá.

– Annak örülök, hogy a balesetből szerencsésen jöttünk ki, ami a sérüléseket illeti. Feleségem is csak könnyebben sérült meg. Az lett volna igazán tragédia számunkra, ha őt is éri valami. Kezelésekre továbbra is járok. Az orvosom szerint minden a szervezetem kitartásától függ. Nem hagyom azért el magam, amit tudok, elvégzek a ház körül. Más választásom nincs, küzdenem kell. Nem akarok panaszkodni, mert mindenkinek megvan a keresztje. Énrám ezt mérték odafent, cipelem. A családom, gyerekeim, unokáim adnak erőt. És persze a döriek.

Megállítanak, érdeklődnek az egészségem felől, aki csak tud, segít rajtam. Örülök neki, úgy érzem, számítok nekik valamit – mondta Fialka László.

Olvasóink írták

  • 2. gelcsa 2009. szeptember 23. 22:03
    „Kedves Fialka László!

    Szomorúan olvastam a történteket. Önnel, és kis családjával együttérzek! Bár magam is kegyetlenül nehéz helyzetbe kerültem, anyagilag segíteni nemtudok,mégsem bírom ki, hogy szónélkül elmenjek e történet, egy emberi sors mellett. Kérem fentiek segítségét gyógyulásában, esténként imámba foglalom. Bizzon csak magában, a szeretet ereje sokmindent legyőz, és segít.Jó volt olvasni, hallani, hogy megmozdulnak az emberek, kezetnyújtanak, ez még az én szemembe is könnyet csalt, köszönet a segitő együttérzőknek is.
    A legjobbakat kívánom !”
  • 1. katalinka 2009. szeptember 22. 18:22
    „Kedves szomszédom igy van ahogy mondod.Te is beteg én is beteg,Mindegyikünk parolázott a jóistennel,valamiért mégis itt vagyunk! Sajnos a te balesetednek kárát reméljük mielöbb lezárják anyagi részröl mert ha mi nem fizetünk viszik amink van.Öket nem hatja meg betegek vagyunk vagy sem sajnos.Igy maradnak az önzetlenül jó indulatu emberek.Fel a fejjel már sok mindenen keresztül mentetek Ti is ezt is leküzdjük igaz nemmindegy hogyan,de a családi légkör mindehol gyógyitó erö aholkis összetartozás van.Veletek vagyunk mi is de sajna ez kevés .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás kívül-belül

Az ütemezés szerint halad a csornai Széchenyi-iskola felújítása. Tovább olvasom