Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Látványos szakaszában a kapuvári járóbeteg-központ

Határidőre befejezik a kapuvári járóbeteg-ellátó központ több mint nyolcszázmilliós beruházását. A projektben az egynapos sebészetet, a nappali kórházat és az otthoni szakápolást is fejlesztik.
Látványos szakaszába érkezett a kapuvári járóbeteg-ellátó központ több mint nyolcszázmilliós beruházása. Az uniós támogatással megvalósuló (800 milliós pályázat, 80 milliós önrész) projekt helyzetéről lakossági fórumot tartottak a hétvégén Kapuváron, ahol dr. Benedek Zoltán, a kórház főigazgatója és a kivitelező Strabag Zrt. képviselője tájékoztatta a vendégeket a beruházás jelenlegi állapotáról.

A nyílt napon elhangzott, az építkezés határidőre befejeződik, jelenlegi állapotában már a látványosabb munkák – a függőfolyosó és az új toronykápolna – kivitelezése folyik. A látogatók megtekinthették az egykori rendelőintézetben végzett átalakítási munkákat is.

Dr. Benedek Zoltán főigazgató ismertette az új járóbeteg-központ működését a nyílt nap vendégeinek.
Dr. Benedek Zoltán főigazgató ismertette az új járóbeteg-központ működését a nyílt nap vendégeinek.

A tájékoztatón elhangzott, a beruházás keretében fejlesztik az egynapos sebészetet, melyben napjainkig több mint 2300 műtétet végeztek. A műtőket függőfolyosóval kötik össze a járóbeteg-központtal. Az egynapos sebészethez kapcsolódik majd az úgynevezett nappali kórház, ahol a tervezett tíz ágyon olyan betegeket látnak el, akik a kezelést követően estére hazamehetnek.

A járóbeteg-centrumban 33 szakmában 350 szakorvosi és 95 nem szakorvosi óraszámmal várják majd a betegeket.
A felújítás és bővítés után a járóbeteg-centrumban 33 szakmában 350 szakorvosi és 95 nem szakorvosi óraszámmal várják a betegeket. Erről a kórház főigazgatója megjegyezte, nem helyettesítheti a megszüntetett aktív ellátást, ám ha a finanszírozás engedi, az előbbieknél is bővebb rendelési idővel, akár este 8–10 óráig várják például az egyes sürgősségi ellátásra szorulókat. Az otthoni szakápolás fejlesztésével lehetőség lesz egyes ellátottak kórházon kívüli kezelésére, melyhez a kapuvári intézmény a megfelelő szakembergárdát biztosítja.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. október 24. 17:25
  „Lesz egymillió munkahely! A FIDESZ képviselőknek akár öt is ahonnan dől a lé.”
 • 3. sont 2010. október 11. 19:56
  „janika Persze ha felveszik. Ez azért nem így van teljesen. Én is elmennék egy jobban fizető helyre, ha pl. olyan végzettségem lenne, de más iskolákat végeztem. Azonkívül az mszp-szdsz-hez való hasonlításról meg annyit, ugyan má ki rakná rendbe ezt sz.r kupacot ebben az országban? A lehetne más parasztvakítás? Vagy a jobbiknak mondott rosszabbik? Még mindig ezek közül a legjobb kapta meg az ország vezetését. Valamint bárki lenne mi oszt nem-lopunk szót úgysem hinnénk el, mert nem csak az antilop ebben az országban. Aki a levesfazék körül van az veszi ki előbb a javát és ez minden egyes pártra igaz.”
 • 2. Akimegmondjahatudja 2010. október 11. 15:12
  „janika!

  Hagyjuk már a nyugdíjemelést!!! Közalkalmazottként (mentőápoló) 0,0 % emelés de tudom ez téged nem érdekel!! Havi 80 000 Ft a fizum, rengeteg nyugdíjas ismerősöm közül majdnem mindenkié legalább ennyi!!!
  Úgyhogy hagyjuk ezt jó? Köszi!!”
 • 1. janika 2010. október 11. 12:46
  „Ide várják a 0,6% nyugdíj emeléstől ideg összeroppanást kapottakat is? Még, hogy nem az MSZP-SZDSZ népnyúzását követi ez a kormány is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyerekek tartják a pedagógusi pályán

A katolikus oktatás-nevelés iránti elkötelezettségéért Szent Gellért-díjat kapott Pozsgay Zoltánné. Tovább olvasom