Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Lakat került a Kastélyszállóra

Az illetékesek döntése nyomán ismét lakat került a mihályi Kastélyszállóra. A múlt heti döntés rendkívül megkeserítette a község polgármesterének életét, aki régóta fáradozott azért, hogy a kastély nyitva maradhasson.

– A múlt héten az Igazságügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség Központi Üdültetési Főigazgatósága és a kastélyt üzemeltető balatonőszödi kht. képviselőivel folytattunk megbeszélést, amelyen jelen volt dr. Németh Éva közigazgatási hivatalvezető is. Ott jelentették be, hogy bezárják a kastélyt. Szerintük a szálló helyzete azért nem biztos, mert nem hozta azt a gazdasági eredményt, amit elvártak volna. Ők szigorúan gazdasági
szemléletű emberek, mellőztek minden humánumot, nem nézték a falu érdekeit sem – panaszolta Pap Lajosné polgármester.

A polgármester szerint a döntéshozók öt dolgozót és a kastély vezetőjét kívánták megtartani, aztán külön kérésre beleegyeztek, hogy tízen maradjanak, de csak félállásban. A vezető viszont teljes állásban marad és az lesz a fő feladata, hogy vendégeket szerezzen és mindent megtegyen azért, hogy a kastély rentábilis legyen.
 – Dr. Németh Éva az említett megbeszélésen elmondta, hogy a megyei közigazgatási hivatal tanfolyamot szervezne polgármesterek és képviselők részére, de ehhez tudni kellene, hogy biztosan számíthatnak-e a létesítményre – fűzte hozzá a falu vezetője. – A felvetésre csak feltételes válasz érkezett az üzemeltető képviselőjétől. E szerint csak akkor nyitják ki március közepén vagy április elején a kastélyt, ha lesz helyfoglalás.
Pap Lajosné megjegyezte, hogy az önkormányzat eddig is sokat tett az egykori Dőry-lak megmaradása érdekében. Például nem vetett ki idegenforgalmi adót, nehogy ezzel riasszák el a vendégeket. Arra biztatták a megyei intézményeket, cégeket, hogy vegyék igénybe a létesítményt, mert a bezárás veszélye fenyegeti. A polgármester a külföldi ismerőseit is felkereste, s ennek köszönhetően egy nyelvi tábort szerveztek.

„Valakit sürget az idő"


– Úgy tűnik, valakiket nagyon sürget az idő, hisz néhány nappal a számunkra szomorú döntés napján lezáratták a kastélyban a fűtést, a vizet, másnap elszállították a műszaki berendezéseket – sóhajtott Pap Lajosné. – Furcsa, hogy miközben folyton a turizmus fejlesztéséről hallunk, a meglévő lehetőségeket sem lehet kihasználni.

Kapcsolódó cikkek:

Mihályi újra kastélyszálló nélkül (2002-08-26) >>
Veszélyben a kastély (2002-11-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premontreiek: A nevelés felelősség és lehetőség

Ünnepi szentmisével és előadásokkal emlékeztek Csornán a premontrei templomban a rend… Tovább olvasom