Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Kutyák rongálják a sírokat

A szováti temetőben kutyák rongálják rendszeresen a sírokat. Tóth Antal már szöges lécekkel védi elhunyt hozzátartozói nyughelyét, ám hiába, az állatok így is feltúrják a földet.
Tóth Antal és felesége már háromszor ültette tele virággal elhunyt szerettei sírját Bágyogszováton, a szováti temetőben. Ám a növények nem sokáig díszítették a hantokat, mivel a temetőbe éjjel beszökő kutyák rendre kitaposták azokat.
– Háromszor vettünk virágot, már körülbelül tízezer forintot költöttünk a három sírra, de pár nap múlva szomorúan láttuk, hogy a kis növények a sírok mellett feküdtek, a föld pedig fel volt túrva. A sírokra szöges léceket tűztem, de hiába. Az sem akadály az állatoknak – panaszolta Tóth Antal. – De nemcsak mi jártunk így, hiszen a temető szélén található sírok közül szinte mindegyiken látszik a rongálás. Ezt erősítette meg Pri Róbertné is, aki ottjártunkkor hasonló tapasztalatait osztotta meg velünk.
Tóthék problémájukkal a jegyzőt is megkeresték, sőt, a polgármesternek is szóltak. Intézkedés azonban azóta nem történt.
– A jegyzőnő azt válaszolta, hogy amíg nincs meg a „ tettes " eb, nem tudnak a gazdájával szemben eljárni. A megoldás az lenne, ha a kerítést tennék rendbe, hiszen azon keresztül jutnak be a temetőbe. Én már próbáltam egy kicsit megerősíteni a drótot, de az sem használt – mondta Tóth Antal. – Pedig a helyzet már tarthatatlan. A temetőbe nem tudunk kimenni imádkozni és nyugodtan emlékezni, hiszen újra és újra a kutyák által okozott kárral kell szembesülnünk.

A gondnok feladata lesz a kerítés karbantartása

Tóth Zoltán polgármester a felvetett probléma kapcsán úgy tájékoztatott, hogy szándékaik szerint a falu két sírkertjének karbantartására gondnokot vesznek fel. Neki lesz feladata többek között a kerítés helyrehozása, karbantartása is. Amint a szükséges anyagiak rendelkezésükre állnak, intézkedni fognak. A polgármester addig is türelmet kér a hozzátartozóktól.
„ Csak a kerítést kellene rendbe hozni, és nem lenne probléma. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Santanáék előtt vokálozott

Carlos Santana együttese nemrégiben koncertezett Magyar- országon. A gitárvirtuóz fellépte előtt… Tovább olvasom