Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kórházigazgató kerestetik

Csorna - Hatodik kórházigazgató-kereső pályázatát írja ki a csornai önkormányzat. Az intézmény élére nem tolonganak a szakemberek. Az eddigi jelöltekkel meg a városvezetésnek nem sikerült dűlőre jutnia.


Huszonegy hónapja kinevezett vezető nélkül működik a csornai Margit Kórház. A képviselő-testület legutóbbi ülésén a hatodik pályázatot írta ki a tisztségre. Az eddigi jelentkezőkkel az önkormányzat nem tudott megegyezni. Az utolsó kiírásra viszont már senki sem pályázott.

A Margit Kórház korábbi vezetője, dr. Krizmanich Mária tizenkét évig volt igazgató főorvos. 2007. október elsején ment nyugdíjba. A képviselő-testület pályázatot írt ki és az átmeneti időszakra dr. Boga Attila sebész főorvost bízták meg az igazgatói teendők ellátásával. Először ketten nyújtottak be pályázatot, egyiküket az időközben felállított bírálóbizottság is támogatta. Anyagi kérdésekben azonban a jelölt és a városvezetés nem tudott megegyezni. Újabb pályázat következett, melyre szintén két jelentkező volt, ám a képviselő-testület úgy döntött, egyikük sem felel meg. A hosszúra sikerült átmeneti időszakban dr. Boga Attila továbbra is vállalta: irányítja a kórház munkáját.

Dr. Boga Attila
Dr. Boga Attila

Sikertelen lett a 2008. májusi pályázat, végül 2009 januárjában végre ˝felszállt a fehér füst˝. Dr. Vargha András radiológus főorvost alkalmasnak találták a képviselők a feladatra. ˝Az intézmény egészének modernizálását tervezem, mely a kornak megfelelő szakmai színvonalon képes a régió egészségügyi igényeit kiszolgálni˝ – mondta lapunknak megválasztása után dr. Vargha főorvos. Elképzeléseit azonban nem tudta megvalósítani. Sőt, el sem foglalta irodáját és a munkaszerződést sem írta már alá. Mindez február végén történt. Az okokról a városvezetés így nyilatkozott: ˝A szerződés tartalmának a pályázó kérése szerinti megváltoztatása az igazgatói tevékenység ellátásának ellenőrizhetetlenségét eredményezte volna, ezzel az önkormányzatot mint munkáltatót és mint a Margit Kórház fenntartóját kiszolgáltatott helyzetbe hozva.˝

Dr. Krizmanich Mária
Dr. Krizmanich Mária

˝A szerződés egy bizalmas dolog, akkor is, ha végül nem írják alá a felek. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a kéréseim ellenőrizhetetlenné tették volna a munkámat, illetve kiszolgáltatott helyzetbe hozták volna az önkormányzatot˝ – reagált akkoriban Dr. Vargha András.

A kórház azóta újabb kiírt igazgatói pályázaton van túl, melyre megint csak nem akadt jelentkező. Turi György polgármester úgy véli, a bizonytalan helyzet az oka. ˝A kórház adósságállományának növekedését megállítottuk, ám jövője ennek ellenére is bizonytalan˝ – tette hozzá a polgármester. „Egy ilyen nehéz körülmények között működő kórház vezetése nyilván nem jelent hosszú távú perspektívát a szakembereknek.
Dr. Vargha András
Dr. Vargha András

A pályázatot ismét kiírtuk. A feltételein könnyíteni azonban nem tudunk, hiszen a törvények szerint jelentetjük meg. dr. Boga Attila pedig továbbra is vállalta a megbízatást. Az intézmény működése egyébként nem látja kárát a kialakult helyzetnek, mivel a megbízott igazgató lelkiismeretesen, körültekintően végzi a dolgát."

dr. Boga Attila egy korábbi, Kisalföldnek adott interjúban úgy fogalmazott: ˝Én magam nem pályázom, de megbízottként viszem tovább az ügyeket, mert van bennem kötelességtudat. Szerencsére az önkormányzati biztos és a gazdasági osztály munkatársai megbízható és jó hátteret biztosítanak.˝

Margit Kórház: A képviselő-testület legutóbbi ülésén a hatodik pályázatot írta ki az igazgatói tisztségre.
Margit Kórház: A képviselő-testület legutóbbi ülésén a hatodik pályázatot írta ki az igazgatói tisztségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hany Istók-fesztivál eredeti anyakönyvekkel

Kapuvár - A Hany Istók-fesztiválon megtekinthető a város hírességének keresztlevele, valamint a… Tovább olvasom