Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kórházi ingatlanok más-más helyrajzi számon

A Margit Kórház állami kézbe adásának határideje, május elseje közeledik. A folyamat részleteiről azonban még nincs információjuk a csornaiaknak. Szerdai ülésén kórházi ingatlanokkal foglalkozott a képviselő-testület.
A Margit Kórház állami kézbe adásával foglalkozott szerdán, zárt ülésen a csornai képviselő-testület.

A volt járásbíróság épületében elsősorban önkormányzati egészségügyi alapellátás működik. A képviselő-testület külön helyrajzi számot kér az ingatlannak.
A volt járásbíróság épületében elsősorban önkormányzati egészségügyi alapellátás működik. A képviselő-testület külön helyrajzi számot kér az ingatlannak.

Az ingatlanokat érintő kérdésekben döntöttek. Horváth Péter jegyző érdeklődésünkre elmondta: jelenleg a törvényjavaslatot tárgyalják az Országgyűlés bizottságai, majd annak elfogadása után kormányrendelet foglalkozik az átadás részleteivel.

Horváth Péter megjegyezte: a majdani átadási folyamat érdekében hozott határozatokat a testület szerdán.

– A nem kifejezetten kórházi fekvőbeteg-ellátáshoz tartozó épületrészek sorsának rendezése történt meg az ülésen – fogalmazott a jegyző. – Eddig ugyanis a földhivatali nyilvántartásban egy helyrajzi számon szerepelt a kórház valamennyi épülete. Most arról döntöttek, hogy megosztással külön helyrajzi számon legyen a volt járásbíróság épülete, illetve a C épület, azaz az Egészségház. Az összes többi ingatlan pedig marad egy harmadik helyrajzi számon. E két épületben jelenleg az önkormányzati alapellátáshoz köthető szolgáltatások működnek elsősorban, de a fekvőbeteg-ellátással kapcsolatos tevékenységnek is otthont adnak. Például a C épületben van a kórház titkársága, menedzsmentje. Ezek szétválasztása érdekében indítottuk el a megosztást, azazhogy külön helyrajzi szám alatt legyen a nyilvántartás.

A jegyzőnek felvetettük: a csornai Margit Kórház első körben kerül át állami fenntartásba. A meghirdetett május elsejei határidőig alig három hét van hátra, illene már tudni, miként zajlik le az átadás-átvétel. Részletekkel Horváth Péter sem tudott szolgálni.

– A törvényjavaslatot ismerjük, a kormány szándékai szerint külön kormányrendelet szabályozza majd az átadást. Amíg azt nem fogadják el, nem lesz információnk. A folyamat gyors és törvényes lebonyolítása érdekében kiemelt figyelmet fordítunk az előttünk álló feladatra – jegyezte meg. – A május elsejei határidő is egyébként a törvényjavaslatban olvasható, de mint tudjuk, ezt is csak ezután tárgyalja majd az Országgyűlés.

Olvasóink írták

  • 2. Putyilov 2012. április 06. 17:35
    „Mi mindig ráfaragunk,mert a mi érdekeink az utolsók a sorban.”
  • 1. Jerry 2012. április 06. 10:06
    „Nem tudom, csak nekem van olyan érzésem, hogy amikora képviselő testület valamit zárt ülésen tárgyal,az mindig a város vagyonáról szól,vagyis az adófizetők pénzéről, és arra városunk lakossága végül mindig ráfizet, viszont valakik nagyon jól járnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelmi centrumot adtak át Csornán - képgaléria

Csornán adták át az első katasztrófavédelmi egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági… Tovább olvasom