Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Könyvtár, kemencével és gyermekfelügyelettel

A napokban költözik új helyére a farádi könyvtár. Az egykori általános iskola helyén számítógépes terem, közösségi tér és kemence is várja a helyieket. A gyermekek nyári felügyeletét is ide tervezik.

Hamarosan új helyszínen folytatja működését a farádi könyvtár. Szalai Zoltán polgármester azonban nemcsak a könyvtári indulásról tudott beszámolni lapunknak, a könyvek mellett sok más is újabb, méltó helyet kap Farádon.

Az egykori általános iskola épülete évtizedek óta kihasználatlanul amortizálódott a 85-ös főút mentén, ám egy 29 millió forintos támogatásból lassan a község egyik legjobban kihasználható épületét hozzuk létre – mondta a polgármester. A szinte teljesen felújított épületbe új vizesblokkok, konyha, számítógépes szoba került, ám a polgármester a kialakított közösségi térre is büszke.

– Itt a helyi civil szervezetek számára lesz lehetőség megbeszéléseket, rendezvényeket, összejöveteleket tartani – tette hozzá Szalai Zoltán. Kiemelte, a napokban befejezendő épületbe nyáron a gyermekek felügyeletét szervezik a beledi Egyesített Szociális Központ segítségével. – Ide majd azokat a gyermekeket várjuk, akik szüleinek gondot okozhat a szünidei felügyelet biztosítása – mondta a farádi vezető.

A felújított épület udvarát is megszépítik a farádiak, úgyszintén nyertes pályázatból, hatmillió forintból térkövezést végeznek, kemencét és szabadtéri pavilonokat építenek az egykori iskola udvarára. Utóbbi elkészültét március végére prognosztizálta Szalai Zoltán.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételt vittek és áldást hoztak cserébe

A kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapat a minap Róma szegényeinek készített ebédet. A jótékony akciót… Tovább olvasom