Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Komolyan gondolják a vízi turizmust Markotabödögén

A vízen érkező turisták fogadására készülnek a markotabödögeiek. Pihenőhelyet alakítottak ki a Keszeg-ér partján, melyet folyamatosan fejlesztenek.
  
Markotabödögén komolyan gondolják, hogy a falu számára a vízi turizmus ha nem is kitörési pont, de mindenképpen lehetőség. Ezért alakítottak ki pihenőhelyet a Keszeg-ér partján és ezért fejlesztik folyamatosan a területet. Tűzrakót, szalonnasütőt, sőt, kemencét is építenek.

Horváth Sándor polgármester régóta hangoztatja: a Keszeg-ér mentén, Csorna és a Rábca között községük van a legelőnyösebb helyzetben. A folyó a település közepén megy keresztül, ahonnan minden szolgáltatás könnyen elérhető.
– Már néhány éve tapasztaljuk, hogy a Keszeg-ér egyre népszerűbb a túrázók között – fogalmazott Horváth Sándor.

– Ezért tavaly gondoltunk egy nagyot és pihenőhelyet építettünk ki a híd tövében, a falu közepén. Azt szeretnénk, hogy aki vízre száll, az mindenképpen megálljon nálunk és egy rövid, esetleg hosszabb időt itt töltsön el. Ismerjen meg bennünket, a község adottságait, aztán később egy ilyen ismeretség előnyünkre is válhat.

A pihenőhelyet folyamatosan fejlesztik Markotabödögén. Horváth Sándor polgármester szerint egyre több a vízi túrázó, őket akarják méltó körülmények között fogadni.
A pihenőhelyet folyamatosan fejlesztik Markotabödögén. Horváth Sándor polgármester szerint egyre több a vízi túrázó, őket akarják méltó körülmények között fogadni.


Az önkormányzat most két túrakenu beszerzését határozta el, ezek egyenként 125 ezer forintba kerülnek, négyszemélyesek, úgyhogy családok is igénybe vehetik.

– A községé lesz a két kenu, bárki elkérheti, aki túrázni akar. Nemcsak a vendégeket várjuk tehát, hanem a helyieknek is lehetővé tesszük, hogy megismerjék a Keszeg-ért. A pihenőhelyet pedig szeretnénk közösségi térré változtatni. Lesz bográcsozó, kemence, méltó helye lesz a kisebb helyi rendezvényeknek – tette hozzá Horváth Sándor.

A keszeg-ér-parti pihenőhelyhez a Markotabödögéért Egyesület nyert 2,1 millió forintos LEADER-támogatást. A beruházás tehát nemcsak hogy elkészült, de tovább is fejlesztik a helyiek. Így ezek az európai uniós forintok jó helyre kerültek, megtérülnek, a közösséget erősítik és szolgálják.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánpótlást nevelnének Markotabödögén

Gyerekfocit hirdet a helyi sportegyesület, céljuk a focicsapat utánpótlásának biztosítása. Tovább olvasom