Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kívül-belül megújul az öltöző

A húsz éve, társadalmi munkában épült farádi sportöltözőt idén pályázati forrásokból újítják fel. Ahogy két évtizede, úgy most is részt vesznek a helyiek a munkálatokban.

Rövid időn belül befejeződik a farádi sportöltöző felújítása. Több mint tízmillió forintból – a helyi sportegyesület által elnyert pályázati pénzből, valamint a községháza hozzájárulásával és a farádiak társadalmi munkájával – kap új tetőt és külső burkolást az épület. Ahogy Szalai Zoltán tájékoztatta a Kisalföldet: egy új épületrész, eszköztároló is készült az öltöző mellé. – A sportolók is kivették részüket a munkából, ráadásul az egyik sportszerető apuka írta a nyertes pályázatot is – mondta büszkén a község polgármestere. Szalai Zoltán hozzátette: a külső felújítást követően – ugyancsak nyertes pályázatból – a belső részt is újjáépítik az öltözőben.

A sportöltözőt 1994-ben, Tonkó Sándor akkori sportvezető szervezésében, társadalmi munkában építették a helyiek. Akkoriban az önkormányzat 1,4 millióval, a helyi szövetkezet az anyagokkal, a lakosok, a vállalkozók pedig munkájukkal járultak hozzá az elkészítéshez. Érdekesség, hogy 20 éve az építkezés 6 millióba került, most a felújítás költségei a 10 milliót is meghaladják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáradhatatlan és lelkiismeretes gyógyító volt

1814-ben született Kapuvár nevezetes körorvosa. Dr. Hoffer Mátyás a világosi fegyverletételt követően érkezett Kapuvárra. Tovább olvasom