Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Két nagyobb és több kisebb fejlesztés

A szanyi önkormányzat idén két nagyobb fejlesztést is tervez. Az óvoda felújítására, illetve az iskola energetikai fejlesztésére nyertek támogatást. E kettő mellett több, kisebb beruházás is szerepel az elképzelések között.
Ilyen például új edzőpálya kialakítása. A területet már megvásárolták hozzá a futballpálya mellett. A területrendezést megkezdték, szeretnék idén befejezni. A beruházást az önkormányzat saját erőből finanszírozza. A helyi temetőknél is lesznek változások a községvezetők tervei szerint. A Széchenyi utcai sírkert Szentháromság utcai oldalán egy új kaput nyitnak. A Dózsa utcai temetőnél parkolókat akarnak kialakítani. A mostani nyolc hely ugyanis kevés, temetésekkor az út mellett, balesetveszélyes körülmények között parkolnak a járművek. A parkolókhoz azonban területet kellene vásárolnia a falunak a szomszédos telekből.

Pályázati támogatással újítják fel az óvoda épületét.
Pályázati támogatással újítják fel az óvoda épületét.


Az óvoda felújítását célzó pályázatból az intézmény épületét korszerűsítik Szanyban. A közbeszerzési eljárást elindították. Az iskola energetikai fejlesztéséhez is nyertek támogatást, a szerződéskötés azonban még hátravan. A közelmúlt fejlesztései között meg kell említeni a Dózsa utcai temető urnafalát. Egymillió-ötvenezer forintból alakíttatta ki az önkormányzat, tizenhat férőhellyel. A közelmúltban a képviselő-testület arról is döntött, hogy a Szanyban ingatlant vásárló kap az önkormányzattól 300–300 ezer forint kamatmentes kölcsönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubiláló szentmise Beleden - Fotó

Huszontöt, negyven és ötven éve házasságot között párokat köszöntöttek. Tovább olvasom