Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Kerékpárutat terveznek

Vásárosfalu - Kerékpárút építését tervezi a vásárosfalui önkormányzat a község és Beled között. Szeretnék biztonságosabbá tenni a biciklis közlekedést, főleg a 86-os főúton való átkelést. A település vezetése sikeres pályázatban bízik.
– Régóta szerepel ez a beruházás az önkormányzat fejlesztési elképzelései között – fogalmazott a Kisalföldnek Molnár Sándor, Vásárosfalu polgármestere. – Önerőből persze nem tudjuk finanszírozni, ezért várjuk a megfelelő pályázati kiírást. Csak a tervek elkészítése másfél millió forintba kerül.

Úgy gondoljuk, három falu: Vásárosfalu, Rábakecöl és Beled önkormányzatai foghatnának össze a kivitelezésben, így körülbelül öt kilométeres szakaszon kellene megépíteni a kerékpárutat. Nagy gondot okoz és jelentősen növeli a költségeket a főúti kereszteződés. Ott úgy tervezzük, hogy alul- vagy felüljáróval oldanánk meg az átkelést.

Molnár Sándor hozzátette: a kerékpárútra szükség van, hiszen a kis távolság miatt sokan választják a biciklit, ha Beledbe akarnak menni. Az iskolások közül is többen járnak át így a szomszéd faluba. A község vezetői arra számítanak, hogy a biztonság mellett a kerékpáros turizmus is elérheti Vásárosfalut.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évet késik az erőmű-beruházás

Kapuvár - Az engedélyezési eljárás miatt egy évet késik a kapuvári távhő kiszolgálására létesítendő… Tovább olvasom