Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kerékpárral a világ körül

A napokban Kapuvárra érkezett az a svájci fiatalember, akinek feltett szándéka, hogy kerékpárral járja körül a Földet. No, nem nyolcvan nap alatt, mint a halhatatlan író, Verne Gyula hősei, de így is figyelemre méltó Manuel Jutzeler elhatározása.

illusztráció
Az ifjú kerekes 1979-ben született, jelenleg egy utazási irodában dolgozik, hobbija a biciklizés, a túrázás és a fényképezés. Anyanyelve a francia, de beszél angolul és németül is.
Az elmúlt években már több hosszabb kerékpártúrát is tett, 2000 novemberében Laoszban és Thaiföldön kerekezett 1100 kilométert tizenöt nap alatt, 2001 májusában Svájcban tett meg 330 kilométert tizenhat óra alatt, s még ugyanebben az évben Korzika szigetén tekert végig hatszáz kilométert egy hét alatt. Manuel az elmúlt években koptatta Ausztrália, Franciaország, Görögország, Olaszország, Laosz, Mexikó, Új-Zéland, Ausztria, Spanyolország, Thaiföld és az Egyesült Államok útjait is.

Jelenlegi világutazására 2002. október 1-jén indult, s tizennyolc hónap alatt 32.250 kilométert tesz meg, s ezalatt huszonkét országot érint majd az ifjú kerekes.
– Gyerekkori álmom volt, hogy kerékpárral utazzam körül a Földet, és ezáltal jobban megismerjem bolygónk élővilágát és természeti szépségeit. Korán felismertem azt, hogy milyen társaságban szeretnék élni és dolgozni. A tanulmányaimat egy kereskedelmi ügynökségen végeztem, majd hat hónapig az Egyesült Államokban tanultam. Két évvel később sikerült beutaznom kerékpárral Ausztráliát, Thaiföldet és Laoszt. Az utazási láz továbbra sem hagy nyugodni, ezeken az utazásokon szerzett tapasztalatok alapján mertem nekivágni, hogy gyermekkori álmomat, a világ körüli utat megvalósítsam.

 A kerékpárral tett utazás fantasztikus lehetőséget kínál számomra, hogy a különböző kultúrákat megismerjem, és közel kerüljek hozzájuk. A korábbi útjaim is megerősítettek abban az elképzelésemben, hogy nemcsak az embereket, hanem különböző világrészek állatvilágát és növényzetét is fel kell fedeznem. Mivel a fotózás is az egyik szenvedélyem, remény eim szerint ez az út is fantasztikus témákat kínál számomra. Úgy gondolom, a kerékpár ahhoz is hozzájárul, hogy a körülöttünk lévő világ vonatkozását intenzíven érzékelhessem – mondta Manuel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arányos képviseletet várnának el

A polgári oldal számára megalázó az a módszer, amit a képviselő-testületen belül a bizottsági helyek… Tovább olvasom