Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kapuvári járás: párt-, ön- és független jelöltek a településeken

A Kapuvári járás polgármesterjelöltjeinek névsora jobbára állandóságot mutat, ám néhány meglepetéssel szolgált lapunk előzetes felmérése.
Az október 12-én tartandó önkormányzati választások hivatalos kampányrajtja majd csak augusztus 25-ével indul, ám a Kisalföld előzetes felmérést végzett a Kapuvári járás településein a lehetséges jelöltek közt. Az egyelőre csak tájékoztató jellegű névsor tartogat meglepetéseket.

A járás székhelyén, Kapuváron várhatóan ketten mérkőz- nek a polgármesteri székért, a kormánypártok képviseletében a jelenleg is regnáló Hámori György, a helyi Jobbik-alapszervezet támogatásával pedig Csákány Annamária méreti meg magát október elején. Lapunk úgy tudja, a kapuvári szocialisták nem állítanak jelöltet.

Beledben a kormánypártok által támogatott Tompáné Balogh Mária polgármester székére a napjainkban a helyi képviselő-testületben dolgozó független jelölt, Major Jenő pályázik.

A beledi közös hivatal további településein nem sok meglepetést tartogathat a választás, a Fidesz–KDNP kormánypár(t)os Molnár Sándort támogatja.

Információink szerint az edvei Imre László még gondolkodik az induláson, Dénesfán viszont Takács Lajos biztosan ott lesz az októberi listán. A beledi körhöz tartozó Répceszemerén Radics Lászlónak vélhetően lehet egy kihívója. Cirákon Tóth Sándor polgármester újrázik, ám úgy tudjuk, Horváth Ervin személyében kihívót is kap.

A járás legdélibb településén, Rábakecölben információink szerint Tuba Erik polgármester még nem döntött indulásáról, más jelöltről viszont nem tudunk. A legészakibb Osliban a jelenleg hatodik ciklusát töltő polgármester, Fodor József újra megméretteti magát. Vitnyéden Tóth Kálmán polgármesternek már kihívója is akadt a vállalkozó és helyi sportvezető, független Szalai Csaba személyében.

Mihályiban Csitei Gábor és csapata újraindul a választásokon, más jelöltről egyelőre nem tud a Kisalföld. A szomszédos Kisfaludon Ódorné Árvai Margit polgármestert Tóth Gézáné szeretné váltani, míg Gyóróban Ötvös László újra megméretteti magát. Utóbbi községből kapott információk szerint itt is akadhat ellenjelölt.

Szárföldön Horváth Ferenc polgármester indul a kormánypártok jelöltjeként, ugyanezen pártok listáján az első veszkényi meglepetés, Nyerges Ferenc futhat be, ám úgy tudjuk, már kihívója is akad. A napjainkban negyedik ciklusát töltő Matzkó János polgármester ugyanis lapunknak kijelentette, nem indul a vezetői székért.

A másik meglepetés Hövejen lehet, ahol Némethné István Erzsébet polgármester egyéb elfoglaltságaira hivatkozva nem indul októberben, munkáját a helyi csipkeegyesületben folytatja. A községházára a függetlenként induló, szintén a helyi csipkevonalon dolgozó Devecseri Zoltánné és a Fidesz által támogatott Horváth Istvánné is beköltözne. Újra megméretteti magát a falu előtt a függetlenként politizáló babóti polgármester, Molnár János is, akinek kihívója is akadt a kormánypártok által támogatott Hajner Gyula által. Ugyancsak a Fidesz támogatja a himodi Babosné Major Beátát, aki a szintén induló Módos Ferenc polgármesterrel szemben mérkőzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bográcsosok a Völgyben

A Művészetek Völgyében járt a minap a Kapuvári Bográcsos Egyesület. Tovább olvasom